Γιάννης Αποστολάκης: «Εχω κοινό στόχο με τα παιδιά!»

TV GOSSIPΓιάννης Αποστολάκης: «Εχω κοινό στόχο με τα παιδιά!»Τρίτη, Ιανουάριος 16, 2018 - 19:09

❱❱ Ο Γιάννης Αποστολάκης μιλάει στην «Espresso» για τον ρόλο του μέντορα στο «MasterChef» και τη σχέση του με τους παίκτες

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Και φέτος ο Γιάννης Αποστολάκης έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο «MasterChef» του Star, που επέστρεψε δυναμικά στις οθόνες μας από την προηγούμενη εβδομάδα. Επειτα

από κάθε ομαδική δοκιμασία του talent show μαγειρικής, τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης, με τον βετεράνο φιναλίστ του πρώτου «MasterChef» που προβλήθηκε από το Mega να είναι ο μέντοράς τους.

«Εγώ κάνω coaching και βοηθάω τα παιδιά περισσότερο ψυχολογικά. Τους καθοδηγώ με το να τους βάλω να σκεφτούν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν» αναφέρει ο γοητευτικός σεφ στην «Espresso» και συνεχίζει: «Εχω τον ρόλο ενός ανθρώπου στον οποίο μπορούν να πουν τον προβληματισμό τους, γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος στο παιχνίδι. Με τους κριτές δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο και μεταξύ τους που μπορούν είναι κοινό το... πρόβλημά τους και δεν μπορούν να σκεφτούν έξω από αυτό, και συγχρόνως δεν έχουν φτάσει έως το τέλος του παιχνιδιού, που είχα φτάσει εγώ, για να έχουν μια σφαιρική άποψη. Οπότε αυτό που κάνω είναι να τους συμβουλεύω περισσότερο ψυχολογικά και λιγότερο μαγειρικά. Μαγειρικά τούς βάζω στη διαδικασία να αναρωτηθούν».



Παράλληλα, ο Γιάννης Αποστολάκης τούς εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες και τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, ενώ με την εμπειρία του για το πώς στήνονται τα πιάτα, παρουσιάζουν μια καλύτερη προσπάθεια. «Για μένα αυτό δεν είναι δύσκολο να το κάνω γιατί θεωρώ ότι είμαι επικοινωνιακός άνθρωπος, μπορώ και ατομικά να συμβουλέψω κάποιον. Επειδή έχω βρεθεί σε αντίστοιχη φάση και έχουμε κοινό παρoνομαστή με τα παιδιά, μου είναι πολύ εύκολο να συζητήσουμε».

Ο γοητευτικός σεφ θα μπει στο μαγειρικό reality μετά την πρώτη ομαδική δοκιμασία, οπότε θα συνοδέψει τους διαγωνιζομένους σε ένα εστιατόριο. Οταν του ζητάμε να συγκρίνει το πρώτο «MasterChef», στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος, με τα επόμενα δύο που προβάλλονται από τη συχνότητα του Star, αναφέρει: «Το παιχνίδι θεωρητικά δεν έχει αλλάξει... Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι δοκιμασίες. Ισως εγώ το βλέπω διαφορετικά, γιατί αλλιώς είναι να κρίνεσαι. Τώρα βλέπω την άλλη version, οπότε έχει και για μένα ένα όφελος. Θέλω όλοι να τα πάνε καλά και γι' αυτό έχω αγωνία. Εγώ είμαι με τα παιδιά και επειδή σου είπα ότι έχουμε κοινό στόχο, πρέπει να ακολουθήσω αυτό το ρεύμα».

Στη συνέχεια, σειρά παίρνουν οι τρεις κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, οι οποίοι, μιλώντας στην «Espresso», αναφέρονται στο επίπεδο των διαγωνιζομένων. «Φέτος οι δοκιμασίες είναι αρκετά πιο δύσκολες και διαφορετικές» μας λέει ο Πάνος Ιωαννίδης, ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς αναφέρει ότι το επίπεδο των παικτών φέτος είναι πιο ανεβασμένο. «Αυτό αναγκαστικά δημιουργεί και έναν πιο έντονο ανταγωνισμό. Θα δούμε καλύτερα πιάτα» συμπεραίνει. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που για πρώτη χρονιά είναι μπροστά από τις κάμερες του παιχνιδιού, σχολιάζει την εμπειρία: «Καλοί μάγειρες, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και παρεΐστικο κλίμα. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα