Φυλακή για μητέρα και σύντροφο Τσάκαλου

18:14 4/3/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΦυλακή για μητέρα και σύντροφο ΤσάκαλουΤετάρτη, Μάρτιος 4, 2015 - 18:11

ΤΟΝ δρόμο για τη φυλακή «έδειξαν» οι δικαστικές Αρχές στη μητέρα των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου, ενώ προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της και η 26χρονη σύντροφος του πρώτου. «Eχω δύο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να μη βοηθήσω» υποστήριξε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου η 62χρονη μητέρα

των αδελφών Τσάκαλου, η οποία συνελήφθη τη Δευτέρα.

Αν και φέρεται ότι παραδέχτηκε πως έκρυψε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή της στην οργάνωση. «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά, επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική» φέρεται ότι υποστήριξε από την πλευρά της η 26χρονη σύντροφος του Γ. Τσάκαλου, αρνούμενη τη συμμετοχή της στην οργάνωση.

Πολιτική ευθύνη

Απολογούμενος νωρίτερα στον δικαστικό λειτουργό ο Χρ. Τσάκαλος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο της ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς σε 24ετή κάθειρξη στην τυπική απολογία του υποστήριξε πως η μητέρα του, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του, αλλά και η 36χρονη γυναίκα που συνελήφθη το Σάββατο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδουν. Στην ίδια γραμμή φέρεται ότι κινήθηκε η απολογία του Γ. Πολύδωρου, ενώ σε απεργία πείνας προχώρησαν από τη Δευτέρα όλα τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης.

Ντέμη Ντάβαρη

Keywords
Τυχαία Θέματα