Φρένο σε hi-tech σπείρα που άρπαζε πολυτελή Ι.Χ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦρένο σε hi-tech σπείρα που άρπαζε πολυτελή Ι.Χ.Σάββατο, Ιούλιος 29, 2017 - 15:00

Σπείρα που ήταν ο φόβος και ο τρόμος ευκατάστατων Αθηναίων ιδιοκτητών πολυτελών και πανάκριβων αυτοκινήτων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας ήταν και ένας Ελληνας μεγάλος εφοπλιστής και ένας πασίγνωστος Ελληνας επιχειρηματίας, οι οποίοι είδαν τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους να εξαφανίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Γεώργιος Καστάνης,

συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, οκτώ Ελληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας από 20 έως 36 ετών, ενώ διαπιστώθηκαν οι κλοπές 11 αυτοκινήτων, όλα μάρκας RANGE ROVER και BWM της σειράς «Χ». Τα μέλη της σπείρας είχαν άριστη τεχνογνωσία κλοπής πολυτελών οχημάτων και τζιπ με εξελιγμένα μηχανήματα, καθώς διέθεταν πρωτότυπο λογισμικό απενεργοποίησης συστημάτων ασφαλείας, αξίας 2.600 ευρώ, που είχαν προμηθευτεί από τη Βουλγαρία.

Οι δράστες είχαν αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους μέσα στη σπείρα, όπως του κλέφτη, του πλαστογράφου, του τσιλιαδόρου και εκείνου που εντόπιζε αυτοκίνητα μεγάλης αξίας τα οποία τους ενδιέφεραν.

Μάλιστα ήταν πολύ ευρηματικοί στο να εντοπίζουν πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς να κινούν υποψίες. Το άτομο που είχε επωμιστεί το να βρίσκει αυτοκίνητα έπιανε δουλειά ως ντελιβεράς σε καταστήματα εστίασης στις περιοχές της Βούλας, της Βάρκιζας και της Γλυφάδας. Ετσι μπορούσε να κινείται και να εντοπίζει αυτοκίνητα χωρίς να δίνει στόχο.

Χρησιμοποιούσαν δε κώδικες ονομασίας στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους, όπως: «Κοπέλα» το κλεμμένο όχημα, «πάμε για καφέ», που σήμαινε πάμε για κλοπή, και «όπισθεν» η επιστροφή κλεμμένου οχήματος αντί αμοιβής από τον ιδιοκτήτη.

Οπως αποδείχτηκε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι κακοποιοί είχαν κλέψει δύο πολυτελή αυτοκίνητα από πασίγνωστους Ελληνες επιχειρηματίες.

Εξτρα συσκευή

Στη μία περίπτωση μάλιστα οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του επιχειρηματία κατάφεραν να εντοπίσουν αμέσως το κλεμμένο όχημα μέσω συσκευής εντοπισμού (GPS) που είχαν οι ίδιοι τοποθετήσει, επιπλέον του εργοστασιακού συστήματος που διέθετε. Οι κακοποιοί είχαν απενεργοποιήσει το εργοστασιακό σύστημα εντοπισμού, όχι όμως και την εξτρά συσκευή που είχε τοποθετηθεί από τους φρουρούς του επιχειρηματία, την οποία δεν πρόσεξαν. Ετσι, μέσα σε διάστημα δύο ωρών εντοπίστηκε το αυτοκίνητο σταθμευμένο και με κουκούλα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ

Από πάνω αριστερά: Bushka ή Mπούσκα (οιν.) Julian ή Ιουλιάν του Νikolaos και της Linta. Aλεξόπουλος Θεόδωρος του Δημητρίου και της Βασιλικής. Κλητηρινός Γεώργιος του Φιλίππου και της Φωτεινής. Κράλλης Βασίλειος του Γεωργίου και της Αλεξάνδρας. Κρεμμυδάς Αλέξανδρος του Μενελάου και της Ελένης. Κρεμμυδάς Δημήτριος του Μενελάου και της Ελένης. Σαμαρτζής Στυλιανός του Ιωάννη και της Σοφίας. Σταμάτης Αθανάσιος του Αγγελου και της Ιωάννας. Τάσσης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ και της Παρασκευής.

Χλιδάτη ζωή και κέρδη 300.000 €

Μόνο από τις 11 περιπτώσεις που έχει διαπιστώσει η Ασφάλεια Αττικής η σπείρα είχε καρπωθεί κέρδη της τάξης των 300.000 ευρώ. Αλλωστε, όπως αποδείχτηκε, οι κακοποιοί έκαναν πολυτελή ζωή με νυχτερινές διασκεδάσεις, «χλιδάτες» διακοπές στα νησιά του Αιγαίου αλλά και αγορές τζετ σκι (φωτό), που ήταν το αγαπημένο τους χόμπι.

Εκτός του κακοποιού που εργαζόταν ως ντελιβεράς, όχι βέβαια για βιοποριστικούς λόγους, οι υπόλοιποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ, καθώς είχαν ως αποκλειστική ενασχόληση τις κλοπές πολυτελών οχημάτων και τη μεταπώλησή τους με πλαστογραφημένα στοιχεία ακόμα και στο εξωτερικό.


Παράληψη από το RSS:
Keywords
Αναζητήσεις
στελιος σαμαρτζης, κρεμμυδας αλεξανδρος κλοπες
Τυχαία Θέματα