Φονικά μποφόρ με θύμα 44χρονη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦονικά μποφόρ με θύμα 44χρονη!Τρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 16:43

Τραγικές συνέπειες είχε το χθεσινό χτύπημα της κακοκαιρίας, που ήταν πιο σφοδρό στη βόρεια Ελλάδα, μετά το ηλιόλουστο διάλειμμα του Σαββατοκύριακου, αφού μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Λέσβο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε καταπλακώθηκε από δέντρο! Αλλωστε οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης έως και 9 μποφόρ που έπνεαν στο βορειοανατολικό Αιγαίο

προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο νησί, ξηλώνοντας σκεπές και ξεριζώνοντας δέντρα. Παρόμοια η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ και στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων.


Στη Μυτιλήνη, η άτυχη 44χρονη βρισκόταν στην περιοχή Καρίνη, ενώ στο μοιραίο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος σύζυγός της επέβαινε ακόμη μία 31χρονη (όλοι αλβανικής καταγωγής) και επέστρεφαν στην Αγιάσο όπου διέμεναν. Το δέντρο κατέρρευσε εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων και έπεσε πάνω στο όχημα, με αποτέλεσμα η 40χρονη να τραυματιστεί θανάσιμα. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 31χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Επίσης έγιναν άλλα δύο τροχαία στη Λέσβο λόγω κακοκαιρίας, ευτυχώς χωρίς θύματα.
Στο μεταξύ, το θερμόμετρο «κόλλησε» χθες το πρωί στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη και η υγρασία έφτασε σε ποσοστό το 66%, ενώ τα περισσότερα προβλήματα δημιούργησε ο... βαρδάρης.

Κατέρρευσε

Μια σκαλωσιά σε υπό κατασκευή έργο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστή επί δυόμισι ώρες η περιφερειακή οδός στο ύψος του Κορδελιού, στο ρεύμα προς τα δυτικά, έπεσαν δέντρα στο Ωραιόκαστρο και στον Εύοσμο, ενώ χιόνισε στο Πανόραμα και στον Χορτιάτη. Εξι βαθμούς Κελσίου έδειχνε το θερμόμετρο στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στην Εδεσσα, στη Βέροια, στις Σέρρες, στην Καστοριά, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα, ενώ στους 4 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στον Πολύγυρο. Στην Κρήτη εξάλλου κεραυνός «έσκισε» χιλιόχρονη βελανιδιά στον Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 900 μέτρων!


Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα στην ανατολική και νότια χώρα όπου θα σημειωθούν βροχές, ισχυρές καταιγίδες, ενώ στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην Αττική, όπου ο υδράργυρος δείχνει 6-11 βαθμούς, αναμένεται να χιονίσει στην Πάρνηθα, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις ανατολικές περιοχές του λεκανοπεδίου. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τη θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και εξασθένιση των ανέμων.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα