Φλογεροί εραστές στην οθόνη, εχθροί στα... παρασκήνια

SHOWBIZΦλογεροί εραστές στην οθόνη, εχθροί στα... παρασκήνιαΤετάρτη, Φεβρουάριος 25, 2015 - 18:27

Ο φλογερός έρωτάς τους στη μεγάλη οθόνη συνεπήρε εκατομμύρια θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Οταν όμως έσβηναν οι κάμερες, οι φλογεροί εραστές τσακώνονταν σαν τα κοκόρια. Ζευγάρια που με τα παθιασμένα φιλιά τους έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην ιστορία του κινηματογράφου, στα γυρίσματα έκαναν τον σκηνοθέτη και τους παραγωγούς να χτυπούν τα κεφάλια τους στον τοίχο από απόγνωση με τα καθημερινά

μαλλιοτραβήγματά τους.


Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι πρωταγωνιστές των «50 αποχρώσεων του γκρι». Μπορεί να γύριζαν «καυτές» σκηνές μαζί, όμως, όπως διέρρευσε από το πλατό, η Ντακότα Τζόνσον και ο Τζέιμι Ντόρναν δεν άντεχαν ο ένας την παρουσία του άλλου.


Ενταση ανάμεσα στον Ράιαν Γκόσλινγκ και στη Ρέιτσελ Μακ Ανταμς υπήρχε στα γυρίσματα της ταινίας «The Notebook», όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτης. Δεν υπήρχε ημέρα που να μην τσακωθούν, ενώ μια φορά ο Γκόσλινγκ του ζήτησε να φέρει άλλη ηθοποιό για να την κοιτάζει όταν θα έλεγε τις ατάκες του. Οπως αποδείχτηκε αργότερα, η ένταση έκρυβε... έρωτα, καθώς οι δυο τους κατέληξαν να γίνουν ζευγάρι και στη ζωή.

Στα «μαχαίρια» ήταν και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με την Κλερ Ντέινς στο «Romeo + Juliet». Μπορεί να ενσάρκωσαν τον απόλυτο έρωτα, όμως ο Λίο έβρισκε την Κλερ «βαρετή», ενώ εκείνη δεν άντεχε τα απανωτά αστεία του που θεωρούσε «τραβηγμένα» και τον αποκαλούσε «ανώριμο».


Στο... κρανίο τα έπαιρνε με το Bond Girl Τέρι Χάτσερ ο Πιρς Μπρόσναν κάθε φορά που πήγαινε στα γυρίσματα της ταινίας «Tomorrow Never Dies».

Επρεπε να την περιμένει για ώρες, μέχρι να πάει στο πλατό.

Αργότερα βέβαια αποδείχτηκε ότι η Χάτσερ καθυστερούσε επειδή ήταν έγκυος και υπέφερε από ναυτίες τα πρωινά.

Κλάματα και «φιλοφρονήσεις»

«Αηδιαστικό» θεωρούσε τον Νικ Νόλτε η Τζούλια Ρόμπερτς, ενώ εκείνος την έβρισκε «αντιπαθητική» στα γυρίσματα του «I Love Trouble». Για τις ανάγκες του σεναρίου o Πάτρικ Σουέιζι και η Τζένιφερ Γκρέι ήταν το τέλειο, ρομαντικό ζευγάρι στο «Dirty Dancing».

Εκείνος όμως τη θεωρούσε «ανόητη και αφελή, που ξεσπούσε σε κλάματα κάθε φορά που της έκαναν κριτική». Αργότερα πάντως έγιναν φίλοι.


Ολο «φιλοφρονήσεις» για τον Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν η συμπρωταγωνίστριά του στο «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν» Ντέμπρα Γουίνγκερ. Οπως αποκάλυψαν συνάδελφοί τους, τον μισούσε και τον αποκαλούσε «τοίχο από τούβλα», με την ατμόσφαιρα στο κινηματογραφικό σετ να είναι βαριά.


Ο Γουίλιαμ Μπάλντουιν δεν άντεχε τη Σάρον Στόουν στα γυρίσματα του «Sliver». Η σέξι ντίβα δεν έχανε ευκαιρία να τον βασανίζει. Μια φορά μάλιστα, ενώ τον φιλούσε σε μια ρομαντική σκηνή, δάγκωσε τόσο δυνατά τη γλώσσα του, που ο Μπάλντουιν δεν μπορούσε να μιλήσει για μία εβδομάδα.

Καμία επαφή έξω από το πλατό της ρομαντικής κωμωδίας «Mallrats» δεν ήθελε να έχει με τη Σάνεν Ντόχερτι ο Τζέισον Λι. «Ηταν ιδιαίτερα δυσάρεστο να δουλεύεις μαζί της» παραδέχτηκε κομψά αργότερα.

Καθόλου κομψός, αντίθετα, δεν ήταν ο Αντονι Χόπκινς όταν μιλούσε για τη Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

«Είναι η πιο αντιπαθητική ηθοποιός με την οποία έχω δουλέψει» δήλωσε για τη «σύζυγό» του στο «A Change of Seasons». Ακόμη πιο παλιά, η Μέριλιν Μονρόε και ο Τόνι Κέρτις φιλιούνταν μόνο επειδή τους το επέβαλε το σενάριο στο «Some Like It Hot».

Μπορεί να ήταν ένα από τα πιο ποθητά κινηματογραφικά ζευγάρια, όμως, όπως παραδέχτηκαν αργότερα με δηλώσεις τους, δεν άντεχαν να φιλάει ο ένας τον άλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα