«Εξωγήινος» θρόνος στην Γκίζα

ΚΟΣΜΟΣΟι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι θα βοηθήσει τον θαμμένο φαραώ να περάσει στην επόμενη ζωή«Εξωγήινος» θρόνος στην ΓκίζαΣάββατο, Ιανουάριος 13, 2018 - 15:00

❱❱ Πιστεύουν ότι βρίσκεται σε κενό χώρο που εντοπίστηκε μέσα στην πυραμίδα και πως έχει κατασκευαστεί από μετεωρίτες

Στο μυστηριώδες κενό που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, εικάζεται ότι υπάρχει «εξωγήινος» θρόνος.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο θρόνος αυτός έχει κατασκευαστεί από μετεωρίτες,

καθώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθούσαν τον φαραώ που ήταν θαμμένος εκεί να περάσει στην επόμενη ζωή.

Σύμφωνα με ένα αρχαίο κείμενο που κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν, ο φαραώ, προτού φτάσει στα άστρα του Βορρά, έπρεπε να περάσει τις Πύλες του Ουρανού και να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο του. Το τεράστιο κενό στην Πυραμίδα του Χέοπα, όπου εκτιμάται ότι βρισκόταν αυτός ο θρόνος, εντοπίστηκε στις αρχές του Νοεμβρίου του 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Scan Pyramids με επικεφαλής τον Μεχντί Ταγιούμπι του Ινστιτούτου HIP με έδρα το Παρίσι και τον Κουνιχίρο Μορισίμα του πανεπιστημίου Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Τότε, ωστόσο, δεν είχαν ιδέα τι μπορεί να ήταν αυτό. Τώρα ο Τζούλιο Μάλι, διευθυντής του Τμήματος Μαθηματικών και καθηγητής Αρχαιοαστρονομίας στο πολυτεχνείο του Μιλάνου, ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση.

«Υπάρχει μία πιθανή ερμηνεία, η οποία συμφωνεί σε ικανοποιητικό βαθμό με όσα γνωρίζουμε για την αιγυπτιακή ταφική θρησκεία όπως αυτή αποτυπώνεται στα κείμενα των πυραμίδων» σχολιάζει ο Μάλι, που προσθέτει ότι ο χώρος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα «δεν έχει κάποια πρακτική λειτουργία» στη στατική της πυραμίδας, ενώ συμπληρώνει ότι, κρίνοντας από τον θρόνο της μητέρας του Χέοπα που βρέθηκε σε κομμάτια και ανασυστάθηκε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έχουν και μια ιδέα πώς μπορεί να ήταν ο θρόνος του ίδιου του φαραώ.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν σίδηρο που προερχόταν από μετεωρίτες για ειδικής σημασίας αντικείμενα που προορίζονταν για τους φαραώ όπως το ξιφίδιο του Τουταγχαμόν.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα