Εξαρθρώθηκε σπείρα τοκογλύφων που διατηρούσε ολόκληρο «θησαυροφυλάκιο»

13:00 6/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕξαρθρώθηκε σπείρα τοκογλύφων που διατηρούσε ολόκληρο «θησαυροφυλάκιο»Δευτέρα, Μάρτιος 6, 2017 - 12:58

Πλάκες χρυσού, ράβδοι και φύλλα χρυσού, λίρες και περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά είναι μόνο ένα μικρό μέρος από το... θησαυροφυλάκιο που διατηρούσε το κύκλωμα των τοκογλύφων, το οποίο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Υστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ιωάννινα, Αθήνα, Αρτα,

Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι Κορινθίας, συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης κέρδιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά με τη μέθοδο της προεξόφλησης επιταγών («σπάσιμο επιταγών»). Ο τρόπος δράσης ήταν αρκετά απλός: Τα μέλη της οργάνωσης, αφού έβρισκαν τα υποψήφια θύματα, τους δάνειζαν χρηματικά ποσά. Για να πραγματοποιήσουν τον δανεισμό ζητούσαν ως εγγύηση μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές, μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας. Στη συνέχεια, άλλα μέλη της οργάνωσης εξαργύρωναν τις συγκεκριμένες επιταγές από τραπεζικά καταστήματα.



Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων προχώρησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων δέκα μελών της οργάνωσης, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα έξι. Ανάμεσά τους ήταν και ο εγκέφαλος της συμμορίας. Ο λόγος για έναν 65χρονο, ο οποίος διατηρούσε διευθυντικό - ηγετικό ρόλο, ενώ ένας 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας από κοινού με έναν 45χρονο Ελληνα είχε αναλάβει τον ρόλο του «μεταφορέα» των επιταγών και των ποσών που εισέπρατταν από την προεξόφληση των επιταγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το συνολικό ποσό των 612.000 ευρώ, 66.022 δολάρια, 8.760 λίρες Αγγλίας, 100 χρυσές λίρες, 50 πέσος και ποσότητες χρυσού. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν τέσσερις ράβδοι χρυσού, φύλλο χρυσού, μία πλάκα χρυσού βάρους ενός κιλού, τέσσερα χρυσά νομίσματα, ένα χρυσό μενταγιόν, τρεις σφραγίδες και διάφορα έγγραφα.

Οι έρευνες για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα