Ετσι τους «έγδυσε» η συμμορία των Ρομά

COVER STORYΣοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων!Ετσι τους «έγδυσε» η συμμορία των ΡομάΠέμπτη, Νοέμβριος 10, 2016 - 16:52

Απίθανες ιστορίες με πετροβόλημα (!) ιδιοκτήτη σπιτιού, «πνιγμένους» συναγερμούς, ληστρικά ντου-express και τσέπες γεμάτες χρυσό περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη μαφία των Ρομά. Οι καταθέσεις των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές για το πώς τους «έγδυσαν» οι «Gipsy Kings», οι οποίοι είχαν προτίμηση στα σπίτια των VIPs.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Οπως

αποκαλύπτει η «Espresso», οι «στρατιώτες» της σπείρας χρειάστηκαν μόλις 20 λεπτά για να κλέψουν τη Λίζα Δουκακάρου, έριξαν σε κουβά με νερό τον συναγερμό του σπιτιού της δημοσιογράφου του Alpha Ηρώς Καριοφύλλη, σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο του Κώστα Τσαρτσαρή, πήραν πανάκριβα κοσμήματα από τη βίλα της Αννας Βίσση (βρισκόταν στη Νέα Υόρκη την ώρα της εισβολής) και «κυνήγησαν» με πέτρες τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο!

Ανήμερα τα Θεοφάνια έκαναν ντου τα μέλη της σπείρας στο σπίτι της Λίζας Δουκακάρου στην Πολιτεία, κάνοντας την παρουσιάστρια να λαχταρίσει! Ηταν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, όταν εισέβαλαν από την μπαλκονόπορτα και κατάφεραν σε λιγότερο από μισή ώρα να εξουδετερώσουν το σύστημα συναγερμού, να ερευνήσουν όλους τους χώρους και να αρπάξουν 15.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Αντιθέτως, όταν αποφάσισαν να «χτυπήσουν» το σπίτι του γνωστού πρώην μπασκετμπολίστα Κώστα Τσαρτσαρή στα μέσα του καλοκαιριού, χρειάστηκαν... δύο ώρες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Η δυσκολία εντοπίστηκε στη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου το οποίο άρπαξαν από τη μονοκατοικία του στη Νέα Ερυθραία, στην οποία μπήκαν σπάζοντας τζαμαρία στο ισόγειο. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ κλάπηκαν και κοσμήματα αξίας 11.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

► Από την Ψαρού στην... ψειρού
Ράκος ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, που θα οδηγηθεί στη φυλακή (πιθανότατα σήμερα) για την εμπλοκή του στη μαφιόζικη οργάνωση

Ο απόστρατος αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Κατριαδάκης είχε αποχωρήσει μόλις πριν από 20 λεπτά από το σπίτι του στην Πεντέλη, όταν χτύπησε ο συναγερμός. Ετσι, νόμισε ότι η ειδοποίηση έγινε από λάθος της συζύγου του, δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο συναγερμός σταμάτησε να ηχεί επειδή οι δράστες τον απενεργοποίησαν πετώντας τη σειρήνα μέσα σε έναν κουβά με νερό, τον οποίο βρήκαν στον αύλειο χώρο!

Εσπασαν την τζαμαρία

«Δεν πανικοβλήθηκα, καθώς τέτοια ώρα γυρίζει η σύζυγός μου στο σπίτι και φαντάστηκα πως κάπως έτσι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Ωστόσο, σε μικρό χρονικό διάστημα με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου και μου είπε πως η οικία μας είχε διαρρηχθεί. (...) Εισήλθαν στην οικία μας σπάζοντας την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας στο ύψος της κλειδαριάς και απασφαλίζοντας αυτή εισήλθαν εντός. Αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε ένα όπλο μάρκας Glock με γεμιστήρα, σκόπευτρο και 32 φυσίγγια, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ» ανέφερε στην κατάθεσή του ο απόστρατος αξιωματικός.

Οι κακοποιοί έφυγαν με χρυσή λεία από το σπίτι της Αννας Βίσση και, συγκεκριμένα, με κολιέ αξίας 6.000 δολαρίων του οίκου Van Cleef & Arpels, ένα ρολόι Rolex, δέκα δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, τέσσερα βραχιόλια από λευκόχρυσο, πέντε λεπτές χρυσές αλυσίδες λαιμού, αλλά και κλειδιά από δύο τραπεζικές θυρίδες και ένα διαβατήριο. Εκείνος που ειδοποιήθηκε πρώτος ήταν ο Νίκος Καρβέλας από την οικιακή βοηθό.

«Η κυρία Βίσση έλειπε στο εξωτερικό από τις 8 Οκτωβρίου και θα επέστρεφε σε δέκα μέρες. Στις 20.45, στις 9 Οκτωβρίου, ενημερώθηκα τηλεφωνικά από την εταιρία φύλαξης ότι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Εγώ, επειδή έλειπα, ενημέρωσα τηλεφωνικά τον φύλακα της οικίας να έρθει να ελέγξει. Στις 21.25 ενημερώθηκα ότι η πόρτα του κήπου ήταν ανοιχτή και η μπαλκονόπορτα στο ισόγειο σπασμένη» ανέφερε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός και συνέχισε: «Αμεσα ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Νίκο Καρβέλα ότι είχε λάβει χώρα διάρρηξη, καθώς και αυτός διαθέτει κλειδί του σπιτιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία φύλαξης μου ανέφεραν ότι στις 19.11 ο συναγερμός αφοπλίστηκε και στις 20.15 οπλίστηκε. Την 10/10, στις 9 το πρωί, έφτασα στο σπίτι και διαπίστωσα ότι οι δράστες έσπασαν τον πίνακα του συναγερμού που βρίσκεται κάτω από τις σκάλες, έκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ και στη συνέχεια ανέβηκαν στην κρεβατοκάμαρα της κυρίας Βίσση στον πρώτο όροφο και συγκεκριμένα μέσα από την ντουλάπα αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο».

Ο «χρυσός» αρραβώνας ενός εκ των κατηγορουμένων με την κόρη παπά

Τα μέλη της σπείρας φαίνεται ότι δεν λογάριαζαν τίποτα προκειμένου να αποκτήσουν χρήματα. Η αγάπη τους για το παράνομο κέρδος οδήγησε έναν εκ των κατηγορουμένων να αρραβωνιαστεί την κόρη ενός ιερέα στο Κερατσίνι, στη συνέχεια να συνάψει δεσμό με τη δεύτερη κόρη της οικογένειας (μόλις 13 ετών τότε) και στο τέλος να τους... κλέψει!

«Το 2011 η μεγάλη μας κόρη είχε συνάψει δεσμό με τον Σ.Π. και, επειδή είχαν σκοπό να παντρευτούν, του δώσαμε 70.000 ευρώ για να πάρουν σπίτι. Ο καιρός περνούσε, αυτός έλεγε δικαιολογίες και όταν τελικά ζητήσαμε τα χρήματα, μας απέφυγε και κάναμε μήνυση για υπεξαίρεση. Στο μεταξύ εκείνος συνήψε σχέση με τη μικρότερη κόρη μας. Τον Αύγουστο του 2014 την παρακίνησε να αφαιρέσει 10.000 ευρώ για να ανοίξει βενζινάδικο και το 2015 να αφαιρέσει κοσμήματα μεγάλης αξίας από το σπίτι μας. Τον Ιούλιο του 2016 έφυγε μαζί του. Οταν τελικά επέστρεψε, μας είπε ότι ο Σ.Π. της είχε πει πως είχαμε λίρες στο σπίτι μας, αλλά εκείνη δεν γνώριζε. Μεταφέραμε τα χρήματα και τις λίρες στο χρηματοκιβώτιο της εκκλησίας, το οποίο στο διάστημα που η κόρη μου βρισκόταν και πάλι με τον Σ.Π. εκλάπη» κατέθεσε η σύζυγος του ιερέα!

Στο μεταξύ, οι δράστες είχαν συνεχή ενημέρωση για τα σχέδια της Αστυνομίας, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί όταν εντόπισαν την πραγματική κατοικία ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ως διεύθυνση το σπίτι των γονιών του.

«Επρόκειτο για υπερπολυτελή κατοικία με πόρτα ασφαλείας και σύστημα συναγερμού, ενώ περιμετρικά ο χώρος βιντεοσκοπούνταν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Με την είσοδό μας διαπιστώσαμε ότι οι ένοικοι είχαν αποστειρώσει τον χώρο και είχαν αποχωρήσει, προφανώς ενημερωμένοι από τους συνεργούς τους» αναφέρεται σε συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό της Αστυνομίας.

Οπως προκύπτει από μαρτυρικές καταθέσεις, τα μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος έκαναν συστηματικά και βανδαλισμούς στα σπίτια-στόχους. Δεν τους έφτανε η χρυσή λεία, αλλά άφηναν ανοικτές τις βρύσες - εκτός από το «φετίχ» του συναγερμού, τον οποίο έριχναν σε κουβά με νερό! «Οταν μπήκα στο γραφείο, οι βρύσες ήταν ανοιχτές με αποτέλεσμα να γεμίσει νερά το πάτωμα» αναφέρει σε κατάθεσή του ο υπεύθυνος φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

«Μου πέταγαν πέτρες καθώς έφευγαν»

Ανάμεσα στους celebrities που έγιναν στόχος των Ρομά ληστάρχων ήταν και ο ραδιοφωνικός παραγωγός και dj Μιχάλης Τσαουσόπουλος. O Michael 267, όπως είναι γνωστός, είδε να τον κλέβουν σε... ζωντανή μετάδοση!

Hταν 6 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από τις 21.00, όταν ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος επέστρεφε στο σπίτι του στην Εκάλη.

«Είδα φως στην κρεβατοκάμαρα του πρώτου ορόφου και δύο άτομα να κινούνται μέσα σε αυτήν. Οι άγνωστοι δράστες αποχώρησαν πεζοί. Με αντιλήφθηκαν εντός του σταθμευμένου οχήματός μου και άρχισαν να μου ρίχνουν πέτρες, πιθανόν για να απομακρυνθώ από το σημείο. Μια από αυτές έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου μου. Οταν μπήκα στο σπίτι, διαπίστωσα ότι είχαν κόψει το καλώδιο του ΟΤΕ, προκάλεσαν φθορές στον συναγερμό και στις κάμερες ασφαλείας και αφού παραβίασαν τη σιδερένια εξώπορτα και την αλουμινένια μπαλκονόπορτα στο ισόγειο, μπήκαν μέσα. Αφαίρεσαν αντικείμενα μικρής αξίας, τα οποία δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω ακριβώς» ανέφερε στην κατάθεσή του.

Μάλιστα, εξαιτίας του τετ α τετ με τους δράστες, ο ραδιοφωνικός παραγωγός έδωσε περιγραφή στην Αστυνομία, ενώ από το υλικό κάμερας αναγνωρίστηκε ένας από τους κατηγορουμένους.

Αλλαζαν σε χρόνο dt το χρώμα και τις πινακίδες των αυτοκινήτων

Εναν «στόλο» από αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης χρησιμοποιούσαν οι Ρομά και στη συνέχεια τα μεταβίβαζαν σε ανυποψίαστα ή και ανύπαρκτα άτομα!

Μάλιστα, για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, έκλεβαν πινακίδες κυκλοφορίας από άλλα οχήματα και τις τοποθετούσαν στα δικά τους, φροντίζοντας να αλλάζουν συνεχώς τα χαρακτηριστικά τους με μεμβράνες διαφορετικού χρώματος. Είναι ενδεικτικό ότι δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων κάνουν λόγο για παραγγελία και παραλαβή πολλών αυτοκινήτων από κάποιους από τους κατηγορουμένους σε διάστημα μόλις τριών μηνών!

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, το ένα εξ αυτών, μάρκας Porsche Cayenne, ήταν αταξινόμητο, ενώ άλλο ένα δόθηκε για τέσσερις ημέρες για δοκιμή σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος το κυκλοφόρησε με πινακίδες ΔΟΚ, που χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες του κλάδου για να κινούν τα οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους.

Πάντως, η αλλαγή στα χρώματα ήταν πάγια τακτική του κυκλώματος. «Το συγκεκριμένο Seat Leon ήρθε στο μαγαζί μου κίτρινο και μου ζήτησαν να το ντύσουμε γκρι ανοιχτό, όπως και έγινε (..) Το αυτοκίνητο Hyundai Getz τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει γίνει πολλά χρώματα, τουλάχιστον 10 και, απ' ό,τι θυμάμαι, άσπρο, μπλε, γκρι, χρυσό και άλλα.

Ακόμη ένα Seat Leon μου το έφεραν μπορντό και το κάναμε σαμπανιζέ. Σε αυτούς που μου επιδείξατε και σε άτομα της παρέας τους έχω φτιάξει αρκετά οχήματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, ένα ανοιχτό μπλε Seat Leon είναι από κάτω κόκκινο, ένα Ford Focus έγινε πορτοκαλί μπλε με άσπρο και ένα AUDI έγινε από από ασημί μπλε και λίγους μήνες μετά λευκό» περιγράφει μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Keywords
ρομα, αλέξανδρος αγγλούπας, kings, vips, σοφια, espresso, alpha, νέα, ντου, glock, rolex, οτε, καιρος, φως, porsche, cayenne, συγκεκριμένο, seat, leon, γκρι, hyundai, μπλε, ford, focus, audi, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, βραχιολια, αλέξανδρος αγγλούπας, φυσιγγια, διαβατηριο, αστυνομια, αυτοκινητα, αυτοκινητο, σειρηνα, τηλεφωνο, υψος, φως, χρωματα, ωρα, alpha, audi, express, ford, glock, hyundai, porsche, rolex, seat, αγαπη, αρραβωνας, ασημι, βιλα, βισση, βραδυ, βρισκεται, βρυσες, γινει, γκρι, δαχτυλιδια, διαστημα, διευθυνση, δοθηκε, εγινε, ευρω, ειπε, εκθεσεις, ενημερωση, επικοινωνια, ερυθραια, εταιρια, ετων, εφυγε, ειδοποιηση, καμερες, κυρια, κοσμηματα, κουβα, λαθος, λιζα, λογο, μαφια, μηνες, μπλε, μικρο, μηνυση, νεα υορκη, νερο, νικο, νοεμβριος, οικια, οχηματα, πεντελη, πολιτεια, πορτα, πρωι, ρολοι, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σπιτι, σπιτια, σχεδια, φυλακη, ισογειο, χρυση, χρωμα, ωρες, ασπρο, cayenne, focus, χωρα, leon, κλειστο, ντου, της παρεας, υλικο, vips, βοηθος
Τυχαία Θέματα