«Εσύ θα το πεις στη μαμά σου;»

15:03 5/6/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι διάλογοι μαθητριών για τον δάσκαλο που κατήγγειλαν ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά«Εσύ θα το πεις στη μαμά σου;»Παρασκευή, Ιούνιος 5, 2015 - 15:02

Σημειώματα γεμάτα αγωνία φέρεται ότι αντάλλαζαν μέσα στην τάξη τους οι δεκάχρονες μαθήτριες σε κεφαλοχώρι των Τρικάλων λίγο προτού αποφασίσουν να καταγγείλουν τον δάσκαλό τους για σεξουαλική παρενόχληση! Ενας από τους γραπτούς διαλόγους, που έγινε πάνω στα σχολικά βιβλία τους (έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία), ήρθε στο φως μόλις μία μέρα μετά την προφυλάκιση του 52χρονου εκπαιδευτικού

με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο διάλογος, που κατά πληροφορίες είχε γίνει κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην αίθουσα της Δ' τάξης του Δημοτικού, έχει να κάνει με το αν και πότε τα κορίτσια θα μιλούσαν στους γονείς τους για τη συμπεριφορά του δασκάλου ή αν θα έπρεπε να μιλήσουν όλες μαζί σε κάποιο από τα διαλείμματα. «Τι κάνουμε;» φέρεται ότι ρωτάει μια από τις δεκάχρονες. «Γι' αυτό το θέμα;» γράφει μια άλλη. «Λέω στο διάλειμμα να μιλήσουμε μαζί, όλα τα κορίτσια» απαντάει ενδεχομένως το πρώτο κορίτσι και ο γραπτός διάλογος συνεχίζεται ως εξής: «Ναι. Εγώ δεν μπορώ να το πω στη μαμά μου», «Μαζί!!! Μια μέρα. Θέλεις;», «Ναι, πότε;», «I don't know. Οποτε θες...» γράφουν οι ανήλικες. Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον οκτώ οικογένειες είχαν κάνει καταγγελίες εναντίον του 52χρονου δασκάλου, ο οποίος είναι παντρεμένος με επίσης δασκάλα και πατέρας δύο παιδιών.

Ακρα μυστικότητα

Παρά το γεγονός ότι ο 52χρονος είχε οδηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στην ανακρίτρια υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και κάτω από άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από τους γονείς και κατοίκους του χωριού και απειληθούν επεισόδια, στον χώρο του δικαστικού μεγάρου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και γνωστοί του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το trikalavoice.gr. Οπως έγινε γνωστό, κάποιοι από τους γονείς των κοριτσιών προσπάθησαν να του επιτεθούν. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια.

Πάντως ο συνήγορος υπεράσπισης επέμεινε στην αθωότητα του εντολέα του με τον ισχυρισμό ότι παρεξηγήθηκε η διαχυτικότητά του και πρόβαλλε το προφίλ του, την εκπαιδευτική και κοινωνική πορεία του. Ομως, όπως φάνηκε, τα επιχειρήματα τα οποία πρόβαλε δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ταυτίστηκαν απόλυτα μεταξύ τους και όσα ανέφεραν οι μαθήτριες στις καταθέσεις τους (δόθηκαν παρουσία παιδοψυχολόγου), αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του εκπαιδευτικού στις φυλακές Τρικάλων.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα