Επίθεση με καλάσνικοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπίθεση με καλάσνικοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ!Τετάρτη, Ιανουάριος 11, 2017 - 15:40

«Απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι ήταν το παρ' ολίγον μακελειό στα Εξάρχεια χθες το πρωί, μετά την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

στην οδό Χαριλάου Τρικούπη από έναν ένοπλο με υποπολυβόλο τύπου καλάσνικοφ.

Δύο από τις τρεις σφαίρες του τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου της διμοιρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί -ευτυχώς ελαφρά- ένας 34χρονος αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών (το ένα μόλις τριών μηνών).

Ο αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα από σφαίρα στον μηρό, ενώ από την κοιλιακή χώρα του οι γιατροί αφαίρεσαν ένα μεταλλικό θραύσμα, ίσως από το προστατευτικό μεταλλικό κιγκλίδωμα που υπάρχει στο παρμπρίζ της κλούβας. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πρόκειται για χτύπημα με αφορμή τη σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και δεν αποκλείουν να εκδηλωθεί στο άμεσο μέλλον και νέα επίθεση, ίσως πιο αιματηρή.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η οργάνωση που σχεδίασε και εκτέλεσε την κατά τ' αλλά απλή επίθεση είναι πιθανότατα η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οποία είχε ρίξει πρόσφατα χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας και είχε τραυματίσει τον αστυνομικό φρουρό. Αλλωστε, το παρθενικό χτύπημα της συγκεκριμένης οργάνωσης το 2014 είχε και πάλι στόχο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ, όπως και την πρεσβεία του Μεξικού το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν βγάζουν από το κάδρο των ερευνών την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), η οποία επίσης έχει πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα παλιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα και την πρεσβεία του Ισραήλ. Ο δράστης της επίθεσης στη διμοιρία των ΜΑΤ φαίνεται ότι είχε κάνει ενδελεχή παρακολούθηση τις προηγούμενες ημέρες και είχε διαπιστώσει τις ώρες αλλαγής της βάρδιας. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο, καθώς οι αστυνομικοί των ΜΑΤ ήταν διάσπαρτοι στην περιοχή, οπότε θα αντιλαμβάνονταν αμέσως τις κινήσεις του και θα αντιδρούσαν.

Ο άγνωστος άνδρας με το καλάσνικοφ στα χέρια εμφανίστηκε στη συμβολή της Τρικούπη με την οδό Αραχώβης στις 6.10 τα ξημερώματα και ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί βρίσκονταν στην κλούβα για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους. Αμέσως σήκωσε το όπλο, το στήριξε στον ώμο του και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον της κλούβας, ενώ εξαπέλυσε και τρίτο πυροβολισμό εναντίον δύο αστυνομικών που ήδη είχαν κατεβεί από το όχημα προκειμένου να καταφέρει να διαφύγει πεζός προς την πλατεία Εξαρχείων. Εμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που μίλησε στην «Espresso», χαρακτήρισε τον παραλίγο μακελάρη καλά εκπαιδευμένο, που μάλιστα είχε τοποθετήσει στο όπλο του σκοπευτικό, ώστε να έχει καθαρή εικόνα των θυμάτων του.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα