Επέστρεψε «σπίτι» τρία χρόνια μετά

ΚΟΣΜΟΣ41 ολόκληρα χρόνια στη ζούγκλαΕπέστρεψε «σπίτι» τρία χρόνια μετάΔευτέρα, Ιούλιος 11, 2016 - 16:11

Μετά την ιδιότυπη αυτοεξορία του στη ζούγκλα, που κράτησε τέσσερις δεκαετίες (!), 44χρονος Βιετναμέζος γύρισε στη ζούγκλα για τις ανάγκες φωτογράφισης

Επειτα από 41 ολόκληρα χρόνια στη ζούγκλα, σε μια ιδιότυπη αυτοεξορία που τελείωσε το 2013, ένας 44χρονος Βιετναμέζος

ύστερα από προσπάθεια να συνηθίσει και πάλι στον πολιτισμένο τρόπο ζωής, πήρε τον συγκινητικό δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του στην άγρια φύση.

Αυτήν τη φορά όμως ήταν για λίγο, για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Ο Χο Βαν Λανγκ και ο πατέρας του, ο 85χρονος Χο Βαν Θανχ, κατέφυγαν στο πυκνό δάσος της περιοχής Τάι Τρα της περιοχής Κουάνγκ Νγκάι κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ για να βρουν καταφύγιο.

Μια βόμβα που εξερράγη στο σπίτι τους σκότωσε τη γυναίκα του Θανχ και τους δύο από τους γιους του και σε κατάσταση-σοκ κρύφτηκε στη ζούγκλα. Για να επιζήσει με τον γιο του έμαθαν να κυνηγούν, να χτίζουν καλύβες αλλά και να τρώνε ποντίκια. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν το 2013 και αφού ενημερώθηκαν για το τέλος του πολέμου επέστρεψαν στο χωριό τους και προσπαθούν να προσαρμοστούν στον «πολιτισμένο» τρόπο ζωής.

Ενας φωτογράφος, όμως, ο Αλβάρο Τσερέζο, τους έπεισε να επιστρέψουν και πάλι στο δάσος για να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που θα ξεδιπλώνει την καθημερινότητά τους στην άγρια φύση. «Μπορούσα να νιώσω τον ενθουσιασμό του για γην ιδέα να επιστρέψει στο μέρος όπου έζησε ολόκληρη τη ζωή του» εξηγεί στο μπλογκ του ο Τσερέζο, που αποκαλύπτει ότι όταν βρέθηκαν μπροστά στην αυτοσχέδια καλύβα που είχε αφήσει στο δάσος την κοιτούσε για μία ολόκληρη ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα