Επεσε στα Πηγάδια και «πνίγηκε» πάλι

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕπεσε στα Πηγάδια και «πνίγηκε» πάλιΠαρασκευή, Δεκέμβριος 19, 2014 - 18:07

Η ομίχλη που «κάλυψε» προς το τέλος του ματς το γήπεδο στα Πηγάδια ήταν αδύνατο να κρύψει και τη «γύμνια» του Παναθηναϊκού, που έπεσε εύκολο θύμα της Ξάνθης, με τους ακρίτες να «πνίγουν» τους αντιπάλους τους, όπως έκαναν και κόντρα στον άλλο μεγάλο αντίπαλό τους, τον ΠΑΟΚ.
Το εμφατικό 4-2 ήταν ένα αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο

για την Ξάνθη, που εκμεταλλεύτηκε όλα τα κενά της «πράσινης» άμυνας, με την ομάδα του Αναστασίου να έχει ως μοναδική δικαιολογία την απουσία του Μπεργκ (έμεινε εκτός, λόγω ίωσης).

Μόλις στο 3ο λεπτό η Ξάνθη άνοιξε το σκορ: Ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γούτας, με κοντινή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Στιλ. Μόλις στο 16' σημειώθηκε το δεύτερο τέρμα των ακριτών, με σουτ του Βασιλακάκη μετά από φάση διαρκείας και δύσκολη, αρχικά, επέμβαση του Στιλ, για να ξαναμπεί αμέσως στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με ωραίο πλασέ του Καρέλη, δύο λεπτά μετά.

Ασταμάτητοι

Οι «πράσινοι», χωρίς διαφοροποιήσεις, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι όμως έφτασαν στο τρίτο γκολ και πάλι από «στημένη» φάση: Ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ και ο Σολτάνι σκόραρε με πλασέ (52'), στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους Ξανθιώτες, που πανηγύρισαν και τέταρτο τέρμα μετά από διαγώνιο σουτ του Καπετάνου στο 63'! Η «απάντηση» δόθηκε από τον Καρέλη (65'), ενώ, ελάχιστα μετά, ο Κυριακίδης έσωσε σε τετ-α-τετ με τον Πέτριτς, στην τεράστια ευκαιρία του Κροάτη. Δύο ακόμη καλές στιγμές είχε ο Παναθηναϊκός, με την Ξάνθη όμως να... σημαδεύει το δοκάρι του Στιλ στα τελειώματα του ματς (με Καπετάνο και Σολτάνι).

Ο Μάνταλος έδειξε κίτρινη στους Ζέκα, Σίλντενφελντ, Καπετάνο, Λαγό, Παπαστεριανό, Λουσέρο, Μπέρτο.
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (39' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος (81' Ρούντι).
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο (64' Χουχούμης), Μέντες, Σίλντενφελντ, Λαγός (61' Ντίνας), Ζέκα (61' Δώνης), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς, Κλωναρίδης.

* Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με την οποία η εφαρμογή της Διπλής Ανάπλασης παίρνει παράταση για άλλα πέντε χρόνια (πέραν την αρχικής πενταετίας). Αυτό σημαίνει ότι διασφαλίζεται για μεγάλο διάστημα η λειτουργία του γηπέδου της Λεωφόρου, με τη διοίκηση των «πράσινων» να προχωρά στον προγραμματισμό για την αναβάθμισή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα