Ενοχος χωρίς αμφιβολία!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕνοχος χωρίς αμφιβολία!Τετάρτη, Μάρτιος 23, 2016 - 12:49

Τι είπε η εισαγγελέας για τον πρώην πρόεδρο του «Παίδων» Χάρη Τομπούλογλου

Την ενοχή του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μίζα των 25.000 ευρώ, που φέρεται ότι έλαβε από διαφημιστική εταιρία ώστε να μην την κηρύξει έκπτωτη από έργο που είχε αναλάβει.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Στην αγόρευση-καταπέλτη σε βάρος του κατηγορουμένου,

που είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω την παραμονή Χριστουγέννων του 2013 να παραλαμβάνει φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε μαρτυρικές καταθέσεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τόνισε πως «αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ερχόμενος, μέσω τρίτου ατόμου, σε επαφή με τη διαφημιστική εταιρία επιχείρησε, απειλώντας να την κηρύξει έκπτωτη, να του καταβληθεί το επίμαχο ποσό».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, όπως «δεν είμαι μ... ς να αναθέτω δουλειά 190.000 και να μην παίρνω μια», «θα ανοίξουν οι δουλειές, θα τρώμε με χρυσά κουταλιά», και επισήμανε πως αποκαλύπτουν «πρόθεση να προσπορίζεται εισόδημα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα». Οπως είπε, δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του 57χρονου και χαρακτήρισε «σενάριο που δεν αντέχει στη λογική» τους ισχυρισμούς του περί σκευωρίας, με σκοπό να αποτραπεί η εκλογή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Ολο το σύμπαν είχε συνωμοτήσει για να μην κατέβει ο κ. Τομπούλογλου στις εκλογές! Αν πράγματι ήθελαν να τον απομακρύνουν, είχαν άλλους τρόπους»!

Πλεκτάνη

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής και απέδωσε την εμπλοκή του σε πλεκτάνη, που στήθηκε σε βάρος του από το τότε πρωθυπουργικό γραφείο: «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν της Ντόρας, το λέω ευθέως!»

Για το «δώρο» των 25.000 ευρώ, υποστήριξε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο, παραδέχθηκε ωστόσο «ότι υπάρχουν κενά ως προς το νομότυπο της χορηγίας». Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την ενοχή του κατηγορούμενου Χρήστου Τριανταφύλλου για απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία, αντίσταση κατά της Αρχής και κατοχή ναρκωτικών, τονίζοντας ότι «ήξερε πού και με ποιον πήγαινε». Αντίθετα, ζήτησε απαλλαγή του γιατρού Στέφανου Μιχαλάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα