Ενας «τρελός» στα χέρια των τζιχαντιστών!

ΚΟΣΜΟΣΕνας «τρελός» στα χέρια των τζιχαντιστών!Πέμπτη, Ιανουάριος 22, 2015 - 17:29

Μπορεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε να δηλώνει πως η χώρα του θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να απελευθερωθούν οι δύο ομοεθνείς του όμηροι, τους οποίους κρατούν οι τζιχαντιστές ζητώντας 200.000.000 δολάρια, ωστόσο ο ένας από τους ομήρους, ο Χαρούνα Γιουκάουα, μπορεί και να μη θέλει να επιστρέψει στη χώρα του ελεύθερος.

Ισως να «ψάχνει» ακόμη τον εαυτό του, τον οποίο «έχασε» πριν από περίπου δέκα χρόνια. Οταν πρώτη φορά

δημοσιοποιήθηκε το βίντεο με τους δύο Ιάπωνες και τους απαγωγείς τους να ρωτούν επίμονα τον Γιουκάουα «ποιος είναι;», φίλοι του δεν δίστασαν να πουν πως ο 42χρονος μάλλον δεν είχε ουσιαστική απάντηση στο ερώτημά τους. Για άλλους εκκεντρικός και για άλλους τρελός, ο Ιάπωνας είδε τη ζωή του να ανατρέπεται όταν έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο. Τότε ίσως αυτό που λέμε «βίδα» να έστριψε. Εγκατέλειψε τη ζωή του στην τύχη της, χάνοντας αρχικά την επιχείρησή του και μετά το σπίτι του και μένοντας επί εβδομάδες άστεγος, αφού έδειχνε να μην τον νοιάζει το γεγονός που περνούσε μέρες και νύχτες σε ένα πάρκο του Τόκιο. Οι δυσκολίες της ζωής τον οδήγησαν στην αναζήτηση του εσωτερικού εαυτού του, όπως έλεγε στο blog που διατηρούσε. Αλλαξε το όνομά του από Μασαγιούκι στο πιο «θηλυπρεπές» Χαρούνα και άρχισε να πιστεύει πως είναι η μετενσάρκωση μιας πριγκίπισσας Μάντσου, η οποία έπαιζε ρόλο κατασκόπου των Ιαπώνων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το χειρότερο όμως που έκανε στον εαυτό του ήταν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, κόβοντας τα γεννητικά όργανά του σε ένα τελετουργικό τύπου Σαμουράι. Εως τα τέλη του 2013 είχε ξεκινήσει να «φλερτάρει» ιδεολογικά με την Ακροδεξιά και καλλιέργησε τη δημόσια εικόνα του εμφανιζόμενος ως σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας. Ποτέ βεβαίως δεν είχε κάνει κάτι σχετικό στη ζωή του. Βρήκε δανεικά και ταξίδεψε έως τη Συρία έχοντας ως «επαγγελματικό όνειρο» να στήσει επιχείρηση προστασίας μεγάλων ιαπωνικών εταιριών σε εμπόλεμες ζώνες, όπως η Σομαλία. Ελεγε στους δικούς του πως ο πόλεμος στη Συρία ήταν η τελευταία, ίσως, για εκείνον ευκαιρία να πετύχει επαγγελματικά. Σκόπευε μάλιστα να ταξιδέψει στη Σομαλία, αποκαλύπτει ο 74χρονος πατέρας του, Σοϊτσί.

Προτού πέσει στα χέρια των ισλαμιστών είχε επαφές και ανέπτυξε φιλία με στελέχη των Σύρων ανταρτών, όταν όμως νικήθηκαν σε μια μάχη με τους τζιχαντιστές, τον περασμένο Αύγουστο, ο 42χρονος τραυματίστηκε και συνελήφθη.

Aριστερά: Ο 42χρονος πίστευε ότι είναι μετενσάρκωση της πριγκίπισσας Μάντσου. Κέντρο: Σε παλαιότερες, ανέμελες διακοπές του. Δεξιά: Με κοστούμι, όταν εργαζόταν ως σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας

Keywords
Τυχαία Θέματα