Ενα «ρεκόρ» αλληλεγγύης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕνα «ρεκόρ» αλληλεγγύης!Δευτέρα, Οκτώβριος 20, 2014 - 16:05

Το «παρών» στον 37ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού έδωσαν χθες εκατοντάδες δημότες, επαγγελματίες δρομείς αλλά και απλοί φίλοι του αθλητισμού, κάθε ηλικίας, που προσήλθαν από νωρίς το πρωί στο προγραμματισμένο ραντεβού στο άλσος Ψυχικού. Ο αγώνας αποτελεί συνέχιση του θεσμού που διεξάγεται στην περιοχή από το 1977 και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, έναν δήμο με παράδοση και πλούσια συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα.
Το σύνθημα

της εκκίνησης δόθηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί, με τους αγώνες των 100, 200, 400 και 1.000 μέτρων, στους οποίους συμμετείχαν παιδιά νηπίου, δημοτικού και γυμνασίου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι ενήλικοι, σε δύο διαφορετικές κούρσες, μία των 5 και μία των 10 χιλιομέτρων. Φέτος στα αγωνίσματα προστέθηκε πρώτη φορά και περίπατος μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ ξεχωριστή πινελιά στον αγώνα έδωσαν τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που συμμετείχαν σε δικό τους, ξεχωριστό διαγωνισμό. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ποτά.
Επιπλέον οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για την παρουσία Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ασθενοφόρου και γιατρού. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Επιτροπής Εθελοντισμού του δήμου αλλά και της ομάδας εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Φέτος συνεργαζόμενος φορέας ήταν το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός, που συγκεντρώνει τρόφιμα (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα, ζάχαρη κ.ά.) για την ενίσχυση της δράσης «Μέριμνα Δημότη» που «τρέχει» ο δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού προκειμένου να στηρίξει τους άπορους δημότες. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν ο Δημοκρατικός Τύπος (εφημερίδες «δημοκρατία» και «Espresso»).

Keywords
Τυχαία Θέματα