Ενα «χαστούκι» για την Ούμα Θέρμαν!

SHOWBIZΕνα «χαστούκι» για την Ούμα Θέρμαν!Τρίτη, Νοέμβριος 4, 2014 - 17:12

Η Ούμα Θέρμαν θα «παίξει» Χρήστο Τσιόλκα. Η διάσημη σταρ είναι η νέα επιλογή της παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Το χαστούκι», καθώς λίγο προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα αποφασίστηκε να αντικαταστήσει τη Μαίρη Λουίζ Πάρκερ. Αιτία της αντικατάστασης είναι μια βαριά πνευμονία της Πάρκερ, η οποία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς της, αφού οι

γιατροί τής συνέστησαν πλήρη ξεκούραση για περίπου ένα τρίμηνο. Καθώς όμως δεν γινόταν να αναβληθούν τα γυρίσματα, η παραγωγή προτίμησε να αλλάξει ηθοποιό.


Στον νέο ρόλο της η Ούμα Θέρμαν θα υποδυθεί μία συγγραφέα. Είναι η δεύτερη φορά που γυρίζεται σειρά με το ίδιο σενάριο. Η πρώτη φορά ήταν το 2011 και ήταν αυστραλιανή παραγωγή. Στο τηλεοπτικό ριμέικ η ιστορία θα εκτυλίσσεται σε οκτώ ωριαία επεισόδια, τα οποία θα προβληθούν από το NBC. Το σενάριο βασίζεται στη νουβέλα του ομογενούς Χρήστου Τσιόλκα «Το χαστούκι». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2008 και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές από το κοινό, ενώ το 2009 ο Τσιόλκας πήρε το Βραβείο Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας. Μέσα σε έναν χρόνο από την πρώτη του έκδοση, «Το Χαστούκι» αναδείχτηκε η καλύτερη νουβέλα της χρονιάς στη νοτιοανατολική Ασία. Η ιστορία που πραγματεύεται το βιβλίο κινείται γύρω από ένα χαστούκι που δίνει ένας άνδρας στο παιδί ενός ζευγαριού, το οποίο μάλιστα δεν αντιδρά στη χειροδικία. Με αυτό το περίφημο χαστούκι ως αφορμή ξετυλίγεται μία σειρά από ανθρώπινες ιστορίες.


Ο Χρήστος Τσιόλκας θεωρείται καταξιωμένος στον χώρο του και στα 49 του χρόνια έχει κάνει το όνομά του διάσημο εντός και εκτός Αυστραλίας. Είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη, εκεί μεγάλωσε και σπούδασε καλές τέχνες. Με τη συγγραφή ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια. Το πρώτο του βιβλίο είναι το «Loaded» (1995), το οποίο επίσης έγινε ταινία το 1998 με τον τίτλο «Head On», υπό τη σκηνοθεσία της Ελληνοαυστραλής Αννα Κόκκινος. Το 2006 κυκλοφορεί το «Dead Europe», το οποίο κερδίζει το βραβείο του βιβλίου της χρονιάς. Και αυτό το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο (το 2012), σε σκηνοθεσία Τόνι Κράβιτς.

Μαίρη Κοντολούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα