Ενα μπαούλο Louis Vuitton (του 1867) σε αποθήκη Θεσσαλονικιού

17:31 5/3/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕνα μπαούλο Louis Vuitton (του 1867) σε αποθήκη ΘεσσαλονικιούΠέμπτη, Μάρτιος 5, 2015 - 17:27

ΜΙΑ τσάντα Louis Vuitton είναι το αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί σύμβολο κύρους και κοινωνικής καταξίωσης. Σκεφτείτε λοιπόν να έχει κάποιος ένα ολόκληρο μπαούλο της δημοφιλούς μάρκας, με χρονολογία κατασκευής μάλιστα το 1867! Το μπαούλο ανακάλυψε

πρόσφατα στην αποθήκη του ένας Θεσσαλονικιός, ο οποίος τώρα προσπαθεί να εξακριβώσει τη γνησιότητά του. «Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο» λέει ο Γιώργος Φωτιάδης από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, που έχει το μπαούλο του διάσημου οίκου. Το καπάκι από κάτω φέρει ένα μικρό πλαίσιο όπου διακρίνεται καθαρά το όνομα του οίκου, η ημερομηνία 1867, καθώς και ένας αριθμός που πιθανόν να παραπέμπει σε νούμερο κατασκευής.

Αυτό που μένει είναι να εξεταστεί η γνησιότητα του μπαούλου από τους γνώστες του είδους, μια διαδικασία την οποία έχει ήδη δρομολογήσει ο ιδιοκτήτης του εδώ και λίγες ημέρες. «Το είχε φέρει η γιαγιά μου από την Κωνσταντινούπολη. Το βρήκα στην παλιά αποθήκη μας στο χωριό, σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Εχουν γίνει μικρές, αλλά πολύ προσεκτικές παρεμβάσεις» συμπληρώνει ο κ. Φωτιάδης. Για όσους δεν γνωρίζουν, προτού γίνει διάσημη για τις τσάντες της η φημισμένη εταιρία ιδρύθηκε το 1854 πουλώντας είδη ταξιδιού. Ιδρυτής της, ένας νεαρός Γάλλος ονόματι Louis Vuitton που στα 14 αναζήτησε την τύχη του στο Παρίσι όπου προσελήφθη ως μαθητευόμενος σε εταιρία που κατασκεύαζε είδη ταξιδιού, όπου έμαθε άριστα τα κόλπα της δουλειάς και άνοιξε το 1885 το πρώτο του υποκατάστημα, στο Λονδίνο.

Ν.Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα