Ελληνίδα στον «θρόνο» των decks

SHOWBIZΕλληνίδα στον «θρόνο» των decksΣάββατο, Ιούνιος 11, 2016 - 15:00

Κατάφερε να σκαρφάλωσει στην κορυφή του αμερικανικού Billboard, αφήνοντας πίσω της μεγάλους αστέρες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο λόγος για την ελληνίδα dj και παραγωγό Xenia Ghali που «χτύπησε» πρωτιά με το κομμάτι της «Under these lights» στην κατηγορία «dance club songs», με τη Sia

να τερματίζει δεύτερη και... καταϊδρωμένη! «Οταν έμαθα ότι το τραγούδι ανέβηκε στην πρώτη θέση, ένιωσα μπερδεμένα συναισθήματα» λέει η Xenia στην «Espresso» και συνεχίζει: «Ημουν εδώ, στην Αθήνα, και με είχαν ενημερώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι το κομμάτι είχε φτάσει στο νούμερο 2. Ημασταν εμείς εναντίον της Sia με το “Cheap thrills”, το οποίο είναι φοβερό κομμάτι. Πίστευα ότι δεν υπήρχε περίπτωση ν’ ανέβω εγώ στην κορυφή. Παρ’ όλα αυτά, ένιωθα χαρούμενη και περήφανη που είχα φτάσει ως εκεί». Τελικά, αυτό που δεν πίστευε ότι μπορούσε να συμβεί συνέβη.

«Με πήραν τηλέφωνο από τη Νέα Υόρκη, όπου ζω μόνιμα τα τελευταία χρόνια, και μου είπαν: “Είσαι στο νούμερο 1”. Τότε μ’ έπιασε αρχικά ένας πανικός, άρχισα να πηγαίνω πάνω κάτω. Μετά άνοιξα το ψυγείο κι έφαγα διάφορα πράγματα που βρήκα μπροστά μου, ύστερα αγχώθηκα για λίγο και στο τέλος κάθισα στο λάπτοπ μου και άρχισα να φτιάχνω μουσική. Φαντάζομαι, καταλαβαίνεις τώρα τι εννοούσα όταν αναφέρθηκα προηγουμένως σε μπερδεμένα συναισθήματα. Ευχαριστώ εκείνους που πιστεύουν σε μένα και φυσικά την ομάδα μου».

Σε ηλικία 26 ετών η δημοφιλής dj και παραγωγός έχει καταφέρει πράγματα για τα οποία άλλοι προσπαθούν δεκαετίες. Εχει συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Pitbull, Wycleaf Jean, Σάκης Ρουβάς, Δέσποινα Βανδή και Τάμτα, ενώ έχει παίξει μουσική σε φημισμένα φεστιβάλ και μεγάλα clubs, όπως το Ministry of Sound στο Λονδίνο. Το επόμενο Σάββατο, πάντως, θα εμφανιστεί στο Colour Day Festival στο ΟΑΚΑ.

Καλοκαιρινά live

«Οποιος έχει την ευκαιρία να πάει, πραγματικά θα του μείνει αξέχαστη η εμπειρία. Οσον αφορά το πρόγραμμά μου, είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτό που έχω ετοιμάσει, μόνο η έναρξη μου πήρε μιάμιση εβδομάδα» αποκαλύπτει στην «Espresso» και συμπληρώνει ότι θα ακολουθήσουν lives της μέσα στο καλοκαίρι στη Μύκονο, στην Πάργα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οσο για το πιο παράξενο περιστατικό που της έχει συμβεί ενώ έπαιζε μουσική; «Ηταν στην αρχή της καριέρας μου, σε ένα από τα πρώτα lives μου στην Ελλάδα. Οταν παίζω μουσική, έχω συνήθως κάποιον κοντά μου για να με προσέχει και να ελέγχει τα πράγματα τριγύρω από τα decks.
Εκείνο το βράδυ, ωστόσο, ένας κατάφερε με κάποιον τρόπο ν’ ανέβει μέσα στο booth και να βρεθεί δίπλα μου.

Περίμενα ότι κάτι θα μου έλεγε, αλλά εκείνος έπεσε στα γόνατα και μου έκανε πρόταση γάμου. “Θα με παντρευτείς;” με ρωτούσε κι εγώ άρχισα να γελάω και να τον παρακαλώ να σηκωθεί. Εκείνος επέμενε. Δεν ήξερα πώς ν’ αντιδράσω. Ηταν κάπως περίεργο όλο αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα