«Εκοψαν τα φτερά» των Δικεφάλων»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Εκοψαν τα φτερά» των Δικεφάλων»Δευτέρα, Νοέμβριος 9, 2015 - 16:05

Ο Αστέρας Τρίπολης, με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89ο λεπτό, πήρε τη μεγάλη νίκη στο OAKA (1-0 την ΑΕΚ, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βάργκας, στις καθυστερήσεις του α’ μέρους), ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επικρατήσει του Πανθρακικού στην Τούμπα (3-3). Κερδισμένος

της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα, το Σάββατο, από το Περιστέρι (2-1 τον Ατρόμητο, με «χρυσό» σκόρερ τον Μπεργκ). Ο Ολυμπιακός, χωρίς να εντυπωσιάσει, κέρδισε 2-0 τον Ηρακλή, καταφέρνοντας το «10x10» στο πρωτάθλημα, ενώ παραμένει στα ψηλά ο Πανιώνιος (2-1 τον Πλατανιά).

■ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ: «Σβηστά», και χωρίς δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Ηρακλή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έκανε το «10 στα 10» στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για τους «ερυθρολεύκους», που έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του «Γηραιού», ο Μιλιβόγεβιτς, με σουτ εντός περιοχής στο 20’, και ο Ιντέγιε, με κεφαλιά στο 61’. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, και, αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων, θα τα είχαν καταφέρει. «Δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ μετά από μια στατική φάση, ενώ κομβικό ήταν το δεύτερο γκολ, που ήρθε μετά από μια μεγάλη δική μας ευκαιρία» δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη, παρότι δεν παίξαμε τόσο καλά. Δεν κυνηγάμε τα ρεκόρ. Θέλουμε το “τρίποντο” επί του Παναθηναϊκού για να αυξήσουμε τη διαφορά μας από τον αντίπαλό μας». Αν η ομάδα του Πειραιά κερδίσει την επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο, θα πιάσει το «μυθικό» ρεκόρ (11 νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος) της περιόδου 1966-1967 (επί Μάρτον Μπούκοβι).

■ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ: Με πολύ πείσμα και πάθος πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, με τον Μάρκους Μπεργκ να φτάνει στο γκολ (που ήταν και το νικητήριο) μετά από επτά παιχνίδια, και τον Στιβ Ρούτερ (διετέλεσε χρέη υπηρεσιακού και πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία) να δηλώνει: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Αναστασίου. Εκανε μεγάλη δουλειά όλο αυτό το διάστημα». Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας εξέφραζε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα λέγοντας: «Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άτυχοι». Σε ένα παιχνίδι με πολλές (στο β’ μέρος) φάσεις και... παράπονα, οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα παίρνοντας το πολύτιμο (και από ψυχολογικής πλευράς) «τρίποντο». Ο Ναπολεόνι (δοκάρι στο 59’) θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη για τον Ατρόμητο. Ο Παναθηναϊκός δικαιούται να φωνάζει για τον (κάκιστο) επόπτη Σίπκα (ανακάλυψε οφσάιντ τον Μπεργκ στο 29’ σε φάση για γκολ) και τον διαιτητή Κύζα (αρνήθηκε καθαρό πέναλτι του Λαζαρίδη στον Πέτριτς στο 79’, ενώ, τρία λεπτά μετά, δεν είδε πέναλτι του Βέμερ στον Λαζαρίδη).

■ «ΔΙΠΛΟ» ΜΕ «ΠΑΠ»: Η ΑΕΚ δεν σκόραρε για 3η φορά στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος, και το «κρύο» γκολ που δέχτηκε από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο 89’ την υποχρέωσε στην 3η ήττα της στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν «είδος υπό εξαφάνιση», με τον Μπαρμπόσα να έχει την καλύτερη στιγμή στο 29’, αλλά να μπερδεύει τον βηματισμό του και να μην κάνει καν τελική προσπάθεια από πλεονεκτική θέση. Στο 40’, ο Αραβίδης έφυγε κατά μέτωπο, αλλά ο Μπαντής τον πρόλαβε την ύστατη στιγμή. Η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε, αλλά στο 45’+3’ ο Βάργκας έχασε την ψυχραιμία του από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Λανθαρότε, κλότσησε τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε. Στην επανάληψη το ματς απέκτησε «άγρια ομορφιά», με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, δίχως αποτέλεσμα. Ο Αστέρας έσφιξε τον κλοιό γύρω από την περιοχή του «Δικεφάλου» στα τελευταία λεπτά και ο Παπαδόπουλος «έγραψε» το τελικό 0-1 με προβολή στο 89’, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Μπαρόχα σε σουτ του Φούντα.

■ «ΓΚΕΛΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ:Aλλο ένα στραβοπάτημα, ίσως το πιο ηχηρό από όλα, ήρθε για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, αν και έχασε σωρεία ευκαιριών, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Πανθρακικό στην Τούμπα, παραχωρώντας ισοπαλία 3-3! Ο ΠΑΟΚ, που κατέβηκε με πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα (ο Τούντορ άφησε στον πάγκο τους Αθανασιάδη, Κόστα, Τζαβέλλα και Σάμπο), στο 14’ πήρε προβάδισμα με τον Ροντρίγκες, ο οποίος, με σουτ στην κίνηση, έκανε το 1-0. Στο 25’ ο Παπαγεωργίου, με ασύλληπτο σουτ από περίπου 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γλύκου, κάνοντας το 1-1. Ο Πανθρακικός έκανε την ανατροπή στο 42’. Ο Ποτουρίδης σέντραρε για τον Μπαϊκαρά, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-2. Ο Ροντρίγκες στο 47’ πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας 2-2. Στο 61’ ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, ο Αθανασιάδης κοντρόλαρε την μπάλα και, με γυριστό σουτ, την έστειλε στο βάθος της εστίας του Πασχαλάκη για το 3-2. Η ομάδα της Κομοτηνής, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Και στο 77’, από καταπληκτική μπαλιά του Βάλτερ, ο Μπαϊκαρά, με καρφωτή κεφαλιά, διαμόρφωσε το 3-3!

■ «ΣΟΥΠΕΡ» ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Συνεχίζει να ονειρεύεται Ευρώπη ο Πανιώνιος έπειτα από την προχθεσινή του νίκη 2-1 επί του Πλατανιά. Οι «κυανέρυθροι» δεν εντυπωσίασαν, ωστόσο, με τα τέρματα των Καραμάνου (8’), που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, και του Ανσαριφάρντ (80’), έπειτα από ασίστ του Μπουμάλ, πήραν τη νίκη, που τους διατήρησε στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Παράλληλα, έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί (3 αγώνες) των Χανιωτών, που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 51’. «Μια πολύ σημαντική νίκη για μας για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι φτάσαμε με 19 βαθμούς στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Δεν γίνεται να είμαστε στο 100% κάθε φορά, τόνισε ο κόουτς του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης.

■ «ΒΡΑΖΕΙ» Η ΞΑΝΘΗ: Με αμφισβητούμενο πέναλτι που υπέδειξε ο Αρετόπουλος (για χέρι του Μπέρτου), και στο οποίο ευστόχησε ο Μανούσος στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η Καλλονή πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) με την Ξάνθη. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους ακρίτες, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία: «“Αρετή”» μήτηρ πάσης κακίας. Πρόεδρε του Παναιτωλικού, φίλαθλοι, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, χίλιες φορές να είχε “μετρήσει” το γκολ σας. Anyway, σας ευχαριστούμε για την συνεισφορά σας στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σημείωση: “Κύριε Αρτουλόπουλε Διεθνά” Ηταν ο ορισμός του πέναλτι. Μία μικρή λεπτομέρεια που θα βοηθήσει την καριέρα σας είναι ότι θα έπρεπε να είχατε επιδείξει και την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας. Είναι αμαρτία να αδικείται με αυτόν τον τρόπο, μη επιδεικνύοντας την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας (που θα ήταν και η δεύτερη), αδικώντας κατάφωρα την συμπαθέστατη ομάδα της Καλλονής» ανέφερε. Η Ξάνθη προηγήθηκε με τους Σολτάνι (6’) και Χερέα (85’), όμως με δύο τέρματα (38’, 90’+4’) απάντησε ο Μανούσος.

■ ΔΕΝ «ΓΕΛΑΣΕ» ΚΑΝΕΙΣ: Διατήρησε το αήττητο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της η Βέροια, που λίγο έλειψε να... αποδράσει με τη νίκη από τη Λιβαδειά (στην τελευταία φάση του ματς, στις καθυστερήσεις, ο Κόλα δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Βερέμκο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ). Κακό το παιχνίδι στο πρώτο του ημίχρονο, με πολλές φάσεις στην επανάληψη, και με τον Λεβαδειακό (οι Βοιωτοί υποχρεώθηκαν να παίζουν χωρίς τον Μιλιάζες, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στο δεκάλεπτο) να έχει, εκτός από το γκολ, δύο δοκάρια (με τον καλύτερό του παίκτη, τον Πέτρο Γιακουμάκη). Να σημειωθεί ότι η Βέροια προηγήθηκε μετά από γκέλα του Μαχαίρα (προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά προς τα πίσω, προσφέροντας, ουσιαστικά, το γκολ στον Μερεμπασβίλι). «Για ένα ακόμη ματς δεχτήκαμε γκολ “από το πουθενά”. Είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγάμε πάντα το αποτέλεσμα» δήλωσε, απογοητευμένος, ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Ακης Μάντζιος, ενώ στο στρατόπεδο της Βέροιας έμεναν με την πίκρα της μεγάλης ευκαιρίας που είχαν στο φινάλε.

Πόθος του Πογιέτ το πρωτάθλημα, αποκαλύψεις από Τσινιάρη!

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αποκαλύφθηκε στο επίσημο match programme του ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης: «Μου λείπει ένα πρωτάθλημα. Αυτό θα το κερδίσω εδώ! Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ας ελπίσουμε ότι δεν είναι ήδη αργά» δήλωσε ο πεισμωμένος Ουρουγουανός τεχνικός. Ο Πογιέτ τόνισε ότι είναι εδώ για να νικάει, ενώ ξεκαθάρισε ότι καλά είναι τα χρήματα και τα μεγάλα συμβόλαια, αλλά αυτό που μετράει είναι η επιτυχία της ομάδας. Στο μεταξύ, ο Μιχάλης Τσινιάρης, διαιτητής για μια διετία στη Σούπερ Λιγκα, εξαπέλυσε μύδρους κατά ΕΠΟ και ΚΕΔ. «Επειδή δεν έκανα το χατίρι τους, έπρεπε να βγω (σ.σ.: από τις λίστες)» δήλωσε στην εφημερίδα «Live Sport», ενώ, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, είπε: «Oλες οι μεγάλες ομάδες το σφύριγμα θα το πάρουν. Εδώ όμως τα σφυρίγματα είναι 80-20, ενώ η ασυλία στους παίκτες του Ολυμπιακού βγάζει μάτια».

Στηρίζει Τούντορ ο Αρνεσεν, ειρηνική είσοδος οπαδών στα αποδυτήρια

Λαϊκό δικαστήριο και (ειρηνική) εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια «έφερε» η νέα γκέλα των «ασπρόμαυρων» με τον Πανθρακικό. Μέλη της συντονιστικής επιτροπής των οργανωμένων οπαδών συναντήθηκαν με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας (παρουσία του Ιγκόρ Τούντορ και των συνεργατών του) στα αποδυτήρια της Τούμπας. «Δεν χρειάζεται προπονητή αυτή η ομάδα για να κερδίσει τον Πανθρακικό. Ενας από εσάς αξίζει όσο όλο το μπάτζετ του Πανθρακικού» είπαν, μεταξύ άλλων, οι οργανωμένοι, τονίζοντας την ώρα που ακούγονταν έντονες αποδοκιμασίες έξω από το γήπεδο: «Σταματήστε τα ξενύχτια και κοιτάξτε την ομάδα». Μικρή παρεξήγηση δημιουργήθηκε με τον Αθανασιάδη, ο οποίος, στην κριτική για την προσωπική του ζωή, απάντησε: «Στο ρεπό μου κάνω ό,τι θέλω». Την ίδια ώρα, ο Αρνεσεν, με δήλωσή του, στήριξε τον Τούντορ! Ο Τάσος Κάκος προοριζεται για γενικός αρχηγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα