Έκλεψαν στην Κρήτη τα χνάρια του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη Γη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!Έκλεψαν στην Κρήτη τα χνάρια του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη ΓηΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 15, 2017 - 16:09

❱❱ Σοκ στα Χανιά: Τα απολιθωμένα ίχνη ηλικίας 5.700.000 ετών έκαναν μυστηριωδώς... φτερά

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Πριν από λίγες μέρες είχε «ταξιδέψει» σε όλο τον πλανήτη η σπουδαία ανακάλυψη Σουηδών επιστημόνων ότι το ανθρώπινο είδος

ίσως βάδισε για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Ομως, τα απολιθωμένα ίχνη ηλικίας 5.700.000 ετών που το αποδείκνυαν έκαναν μυστηριωδώς... φτερά, με αποτέλεσμα η είδηση ότι εκλάπησαν να κάνει ξανά τον γύρο του κόσμου, αυτή τη φορά δυσφημίζοντας τη χώρα μας! Τα ίχνη που ανακαλύφθηκαν στην Κίσσαμο Χανίων από καθηγητές του πανεπιστημίου της Ουψάλα εκλάπησαν από αγνώστους, οι οποίοι με σφυρί και καλέμι τα έβγαλαν ένα ένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Καστέλι Χανίων, που καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να δράσουν άμεσα για την προστασία του χώρου και των απολιθωμάτων, άγνωστοι άρπαξαν τα δέκα από τα 40 ίχνη. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του μουσείου τονίζεται ότι οι δράστες δεν μπορούν να έχουν κέρδος από την κλοπή τους: «Αγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν τμήματα των αποτυπωμάτων προγόνου του ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου. (...) Οντως διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι, ασυνείδητοι και ιδιοτελείς προέβησαν, μάλλον στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σε καταστροφή και αφαίρεση, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται η θέση, τμημάτων πετρωμάτων που περιελάμβαναν δέκα πατημασιές, από το σύνολο των περίπου 40 που μελετήθηκαν (...) Το σύνολο της θέσης και, συνεπώς, των απολιθωμάτων έχει πλήρως αποτυπωθεί από την ερευνητική ομάδα με χρήση λέιζερ και κάθε τμήμα της είναι άμεσα ταυτοποιήσιμο και αναγνωρίσιμο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διακίνησή τους χωρίς να επισημανθεί άμεσα. Συνεπώς, αν κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από την πράξη αυτή μάλλον ατύχησαν».

Μιλώντας στην «Espresso», ο υπεύθυνος Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας δρ Χαράλαμπος Φασουλάς επισήμανε ότι το περιστατικό έγινε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης από τους Σουηδούς.

Σφυρί και καλέμι

«Οι άγνωστοι με πρόχειρα μέσα, όπως σφυρί και καλέμι, αφαίρεσαν δέκα τμήματα από τα 40 πετρώματα που έφεραν πατημασιές, ενώ κάποιες τις άφησαν μισές. Ο χώρος όπου εντοπίστηκαν αρχικά τα ευρήματα δεν φυλασσόταν και ανήκει σε ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Κισσάμου». Ο ίδιος είπε ότι πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου έκανε τη σχετική καταγγελία, παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφόρηση. «Εδωσα στους αστυνομικούς ένα σκαρίφημα. Κάμερες δεν υπάρχουν στο σημείο, παρά μόνο σε παρακείμενο ξενοδοχείο, που ίσως έχουν καταγράψει κάτι.

Οι δράστες ενδεχομένως να είναι αρχαιοκάπηλοι ή συλλέκτες» τόνισε ο κ. Φασουλάς, ο οποίος υπενθύμισε ότι παρόμοιο περιστατικό κλοπής είχε γίνει και στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα