Εκανε «2 στα 2»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕκανε «2 στα 2»Δευτέρα, Αύγουστος 28, 2017 - 17:24

Από τον
Χάρη Δάντση

Αν και η αξιόμαχη Λαμία προσπάθησε να του βάλει «τρικλοποδιά», ο Ολυμπιακός δεν σκόνταψε και, επικρατώντας 1-0 στο Περιστέρι, έκανε το «2 στα 2» στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Κώστας Φορτούνης με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Πάρντο στο 29' πέτυχε το γκολ

που έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα του Πειραιά να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μίλιτς στο 70'.

Οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι, μετά την πρόκριση επί της Ριέκα και την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, βρήκαν δυσκολίες απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των -τυπικά- γηπεδούχων. Ενδεικτικές της πίεσης που δέχτηκαν είναι οι 12 τελικές προσπάθειες (η μία εκ των οποίων χτύπησε στο δοκάρι στο 35', έπειτα από προσπάθεια του Βουό) των παικτών του Τεννέ, έναντι εννέα των Πειραιωτών.

Αν και αγωνίστηκαν για περισσότερο από 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, η εμπειρία και η κλάση των παικτών των πρωταθλητών τούς έκαναν να φύγουν με το «διπλό». «Από τη στιγμή που φτάνει στο σημείο να κάνει καθυστέρηση ο πρωταθλητής Ελλάδας απέναντί μας είναι το καλύτερο εύσημο που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Μπορούσαμε την ισοπαλία, που θα ήταν χρυσή σελίδα στην ιστορία μας απέναντι στον κορυφαίο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών» δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές.

«Εχει μεγάλη σημασία για εμάς ότι πήραμε το τρίποντο απέναντι στη Λαμία» τόνισε ο Μπέσνικ Χάσι, συμπληρώνοντας πως «βοηθήσαμε και μόνοι μας να δυσκολέψουμε την κατάσταση». Ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος ίσως μας κάνει κάποια μεταγραφική έκπληξη».

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68' Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85' Μπουλούλης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Ομο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος (55' Βάντερσον), Βουό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Μίλιτς, Ζιλέ, Οτζίτζα, Φορτούνης (79’ Σεμπά), Πάρντο, Μάριν (74΄ Φιγκέιρας), Μπεν (64’ Ανσαριφάρντ).

Διάψευση για Μιραλάς και Μίτροβιτς

Η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη! Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει νέα μεταγραφικά «χτυπήματα», προκειμένου να παρουσιαστεί όσο πιο ενισχυμένος γίνεται στο Champions League. Χθες υπήρξε έντονη φημολογία περί επιστροφής του Κέβιν Μιραλάς με τη μορφή δανεισμού από την Εβερτον.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του πειραϊκού συλλόγου διέψευσαν ότι υπάρχει θέμα με τον Βέλγο «δαίμονα» αλλά και με τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (φωτό) της Νιούκαστλ, που είχε συνυπάρξει με τον Μπέσνικ Χάσι στην Αντερλεχτ. Στην αναμονή φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ούρος Τζούρτζεβιτς από την Παρτιζάν. Εξάλλου, και οι Τούρκοι υποστήριζαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με τον 32χρονο Σενεγαλέζο φορ της Σανγκάι Σενχουά, τον Ντεμπά Μπα. Εκτός από επιθετικό, οι Πειραιώτες αναζητούν στην αγορά και κεντρικό αμυντικό. Αντίπαλός τους ο χρόνος, καθώς πλησιάζει το πέσιμο της αυλαίας της μεταγραφικής περιόδου.

Στο μεταξύ, οι Γάλλοι υποστήριζαν ότι ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση 15.000.000 ευρώ της Ρεν για τον Ρέτσο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα