Εγινε της κακομοίρας για την «Βlack Friday»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Black Friday» με ουρές από τα ξημερώματαΕγινε της κακομοίρας για την «Βlack Friday»!Σάββατο, Νοέμβριος 26, 2016 - 15:00

Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές ανά την Ελλάδα παραδόθηκαν στη μανία της «Black Friday» γεμίζοντας ασφυκτικά τα εμπορικά κέντρα της Αττικής και γνωστά πολυκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης,

Πάτρα, Βόλο και άλλες πόλεις. Φοιτητές, μαθητές -που έκαναν κοπάνα (!)- αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες στήθηκαν στην ουρά από τα ξημερώματα, προτού καν ανοίξουν τα καταστήματα!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Πολυκατάστημα στο Μαρούσι «πλημμύρισε» από μαθητές που το έσκασαν από το σχολείο για να αγοράσουν κινητά και PlayStation. Το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα υποδέχτηκε 70.000 άτομα, ενώ στο πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς πλήθος ανθρώπων στριμώχτηκε στους διαδρόμους, αλλά και στον... μπουφέ, απολαμβάνοντας το δωρεάν πρωινό!

Τα ποσοστά των προσφορών μπορεί να μην άγγιξαν στο σύνολο των καταστημάτων ούτε το 50%, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ, ωστόσο μερίδα των καταναλωτών φάνηκε να ικανοποιείται με ένα 20%-30%.

Απογοήτευση

Από την άλλη, όμως, υπήρχαν και εκείνοι που περίμεναν εντελώς διαφορετική την ημέρα αυτή, αφού, αν και είχαν χρήματα μαζί τους, δεν ψώνισαν, αφού δεν ενθουσιάστηκαν από τις τιμές και τα προϊόντα. «Περίμενα κάτι εντελώς διαφορετικό» είπε στην «Espresso» η Νάντια, η οποία με την παρέα της βρέθηκε στην αγορά της Ερμού.

«Υπάρχει κόσμος, είναι ωραία, αλλά οι εκπτώσεις δεν είναι και κάτι φοβερό. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που έβαλαν έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα, με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν ήθελες να ψωνίσεις, να έπρεπε να διαλέξεις από συγκεκριμένα πράγματα» πρόσθεσε.

Ετσι, μπορεί οι αγορές να πλημμύρισαν ξαφνικά από κόσμο, ωστόσο συγκεκριμένα ήταν τα καταστήματα που κατάφεραν να κερδίσουν τους καταναλωτές, που σχημάτισαν ατελείωτες ουρές προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Μαρίας, η οποία, μαζί με τις φίλες της, μόλις βγήκαν έξω από το πολυκατάστημα, αναζητούσαν παγκάκι για να ξεκουραστούν, πριν συνεχίσουν τα ψώνια τους. «Ταλαιπωρηθήκαμε από την ώρα που μπήκαμε μέχρι και που βγήκαμε. Κόσμος παντού, πεταμένα ρούχα κάτω. Πάντως, προλάβαμε να πάρουμε αυτά που είχαμε βάλει στο μάτι» είπε η φίλη της, Ελένη, και πρόσθεσε: «Εύχομαι η μέρα αυτή να γίνει θεσμός».

Την ίδια στιγμή, έξω από το κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στη λεωφόρο Κηφισίας, άνδρες και γυναίκες περίμεναν υπομονετικά στο κρύο, ξεφυλλίζοντας φυλλάδια προσφορών.

«Ηρθαμε στις 8 το πρωί για να πιάσουμε σειρά. Αφού μας έκοψαν τις συντάξεις, ξυπνήσαμε χαράματα μήπως γλιτώσουμε 50-100 ευρώ, για να πάρουμε μια κουζίνα» είπε ο συνταξιούχος Κωνσταντίνος Επιτροπάκης, ο οποίος μπήκε από τις 07.30 στο... κυνήγι των προσφορών της «Black Friday», στα καταστήματα της περιοχής.

Οσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι οδηγοί σταματούσαν στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σηκωθούν τα ρολά του καταστήματος. «Ηθελα τρεις κάμερες για τους υπολογιστές του γραφείου. Από 88 ευρώ, τις βρήκα με 33» ανέφερε ο Αθανάσιος Χολέβας, εργαζόμενος σε ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.

«Εχασα το πρωινό μου άδικα» διαμαρτυρήθηκε, από την πλευρά της, η νοικοκυρά Ολγα Θεοδοσίου, η οποία ενημερώθηκε από το προσωπικό του καταστήματος ότι το κινητό τηλέφωνο που είχε βάλει στο μάτι εξαντλήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα