Εγινε η νύχτα μέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕγινε η νύχτα μέραΠέμπτη, Απρίλιος 20, 2017 - 16:48

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το ακριτικό νησί και οι αμέτρητοι κεραυνοί που έσκισαν τον ουρανό

Εντυπωσιακές εικόνες, που κόβουν την ανάσα, καταγράφηκαν στη Σάμο κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε το νησί τη Δευτέρα του Πάσχα!

Από τους δεκάδες κεραυνούς που «έσκισαν» τον ουρανό, η νύχτα έγινε μέρα, και από τις λάμψεις των σπινθήρων που κατέληγαν άλλοτε στο έδαφος και άλλοτε στη θάλασσα φωτίστηκε ολόκληρος ο ορίζοντας,

συνθέτοντας ένα φαντασμαγορικό και συνάμα απόκοσμο θέαμα για όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το φαινόμενο από κοντά.

Για όλους τους υπολοίπους, οι οποίοι δεν είδαν ζωντανά τα «παιχνιδίσματα» των ηλεκτρικών φορτίων στον νυχτερινό ουρανό του νησιού, φρόντισε να τα καταγράψει με τον φακό του ο συνεργάτης του isamos.gr Μανώλης Θράβαλος.

Οι φωτογραφίες του είναι επιβλητικές, αφού καταφέρνουν να «παγώσουν» τον χρόνο σε κάθε ηλεκτρική εκκένωση και να αποτυπώσουν το μεγαλείο της φύσης! Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο ερασιτέχνης Σαμιώτης φωτογράφος καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Τα τελευταία χρόνια κυνηγά και φωτογραφίζει εντατικά τα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να κερδίσει δικαιωματικά τον χαρακτηρισμό «κυνηγός καταιγίδων»! Για τους λιγότερο... ρομαντικούς, η σύντομη αλλά σφοδρή καταιγίδα που «χτύπησε» τη Σάμο δεν προσέφερε μόνο ειδυλλιακές εικόνες.

Καταγράφηκαν και αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα οποία εντοπίστηκαν κυρίως στο Πυθαγόρειο και το Βαθύ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα