«Εφυγε» ο σκηνοθέτης της ταινίας «Λος Αντζελες εμπιστευτικό»

ΚΟΣΜΟΣ«Εφυγε» ο σκηνοθέτης της ταινίας «Λος Αντζελες εμπιστευτικό»Πέμπτη, Σεπτέμβριος 22, 2016 - 17:52

Ο σκηνοθέτης της αριστουργηματικής ταινίας «Λος Αντζελες εμπιστευτικό» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Μπορεί ο Κέρτις Χάνσον να άργησε να καταξιωθεί στο Χόλιγουντ, ωστόσο με το έργο του κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση, τον σεβασμό των ηθοποιών με τους οποίους συνεργάστηκε και ένα βραβείο Οσκαρ. Αφησε την τελευταία πνοή του στο σπίτι του στο Χόλιγουντ Χιλς του Λος Αντζελες το απόγευμα της Τρίτης.

Το ιατρικό προσωπικό που κλήθηκε στο σημείο διαπίστωσε, σύμφωνα

με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Τόνι Ιμ, ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από φυσικά αίτια, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Κέρτις Χάνσον, που γεννήθηκε στο Ρένο της Νεβάδα το 1945, μεγάλωσε στο Λος Αντζελες και εγκατέλειψε το λύκειο για να εργαστεί ως φωτογράφος για το περιοδικό «Cinema».

Η καριέρα του ως σκηνοθέτη ξεκίνησε τη δεκαετία του '70, ωστόσο επιτυχία γνώρισε μόλις το 1992 με το θρίλερ «Το χέρι στην κούνια». Η καταξίωση ήρθε το 1997 με τη μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος του Τζέιμς Ελροϊ «Λος Αντζελες εμπιστευτικό», για το οποίο κέρδισε το Οσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Την ευγνωμοσύνη τους που τους πίστεψε στην αρχή της καριέρας τους εξέφρασαν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές των ταινιών του, μεταξύ των οποίων οι Ράσελ Κρόου, Κέβιν Μπέικον, Τόμπι Μαγκουάιρ και Εμινεμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα