«Εφυγε» ο «πατέρας» του θρυλικού Big Mac Μάικλ Ντιλιγκάτι

ΚΟΣΜΟΣ«Εφυγε» ο «πατέρας» του θρυλικού Big Mac Μάικλ ΝτιλιγκάτιΠαρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2016 - 18:34

O άνθρωπος που είχε την ιδέα του διπλού μπιφτεκιού στο μπέργκερ πριν από 50 ολόκληρα χρόνια έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 98 ετών.

Ο Μάικλ Τζέιμς Ντιλιγκάτι (φωτό), ο οποίος διηύθυνε το κατάστημα της αλυσίδας McDonald's στο Πίτσμπουργκ τη δεκαετία του '60, δημιούργησε το θρυλικό πια Big Mac με

τα δύο μπιφτέκια, την «ειδική σος», το μαρούλι, τις πίκλες και τα κρεμμύδια ανάμεσα σε δύο ψωμάκια με σουσάμι. Στην αρχή η εταιρία αρνήθηκε να προωθήσει αυτή τη συνταγή στα υπόλοιπα καταστήματα, επειδή το αρχικό μενού τους έτσι κι αλλιώς πουλούσε καλά. Τελικά, το τοπικό σουξέ της συνταγής του Ντιλιγκάτι στα 47 εστιατόρια της περιοχής του έπεισε τους ιθύνοντες να την υιοθετήσουν σε ολόκληρη την Αμερική το 1968. Η διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση αυτής της νέας, πληθωρικής συνταγής έκανε λόγο για «γεύμα μεταμφιεσμένο σε σάντουιτς» και παρότρυνε: «Ανοίξτε πολύ και πείτε ααα», θέλοντας να δώσει το στίγμα του μεγάλου μεγέθους του μπέργκερ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας McDonald's Κέρι Φορντ, ο Ντιλιγκάτι πέθανε στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελινορ, τους δύο του γιους και τα πέντε εγγόνια του.

Ο «Τζιμ», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, δημιούργησε το 2007 στο Βόρειο Χάντινγκτον και ένα μουσείο αφιερωμένο στο Big Mac, μέσα στο οποίο εκτίθεται ένα γλυπτό Big Mac ύψους τεσσάρων μέτρων, ενώ έτρωγε ένα Big Mac κάθε εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα