Έφεδρος λοχίας 103 Μαΐων με ζωντάνια νεοσύλλεκτου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΈφεδρος λοχίας 103 Μαΐων με ζωντάνια νεοσύλλεκτουΠαρασκευή, Νοέμβριος 24, 2017 - 20:52

❱❱ Το βάρος των 103 χρόνων ζωής δεν ήταν αρκετό για να κάμψει τη λεβεντιά και το υπερήφανο παράστημα του υπεραιωνόβιου έφεδρου λοχία Πεζικού Αγαθονάκη Γιαννόπουλου...

... που παρουσιάστηκε με τη ζωντάνια νεοσυλλέκτου ενώπιον του διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, ο οποίος τον τίμησε για την προσφορά του στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1940-41.

Η συγκίνηση και ο σεβασμός ήταν διάχυτα κατά

τη διάρκεια της τελετής απονομής, όταν στο στήθος του υπερήλικα λοχία τοποθετήθηκε το Μετάλλιο Εκστρατειών 1940-41 για τη συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις της εποποιίας του «Οχι», με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το μετάλλιο απένειμε ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημήτρης Μπίκος και ο εμφανώς φορτισμένος υπεραιωνόβιος ανέσυρε από τη μνήμη του εικόνες που έζησε στις κορυφές της Πίνδου. Με την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του λοχία Αγαθονάκη Γιαννόπουλου, ο στρατηγός τίμησε όλους τους εφέδρους πολεμιστές που έγραψαν χρυσές σελίδες ηρωισμού, δόξας και τιμής στο βιβλίο της ελληνικής εποποιίας στην Πίνδο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα