«Έφαγαν» τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι υποθέσεις που είχε χειριστεί«Έφαγαν» τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του!Παρασκευή, Οκτώβριος 13, 2017 - 15:25

❱❱ Δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στους νομικούς κύκλους της χώρας η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια, χθες το βράδυ, από δυο άγνωστους άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Η άγρια εκτέλεση του

άτυχου πατέρα δύο παιδιών, που ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νώντα Ζαφειρόπουλου και είχε γιορτάσει πριν από επτά ημέρες τα 52α γενέθλιά του, σήμανε συναγερμό στην Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ομως γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η φονική επίθεση δεν είχε σχέση με τρομοκρατία και τις έρευνες ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρισκόταν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού μαζί με έναν συνεργάτη του και συζητούσαν για μια υπόθεση, όταν στις 19.10 χτύπησε το κουδούνι της κεντρικής πόρτας της πολυκατοικίας. Ο συνεργάτης του δικηγόρου άνοιξε από το θυροτηλέφωνο και σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν στην πόρτα
του γραφείου δύο άνδρες, οι οποίοι ζήτησαν να δουν τον γνωστό ποινικολόγο.

Οταν τους δέχθηκε, ο ένας από τους δράστες τού ζήτησε σε σπαστά ελληνικά να τον δουν ιδιαιτέρως για μια υπόθεση και μπήκαν στο γραφείο του, όπου κάθισαν για να μιλήσουν. Επειτα από λίγα λεπτά, όμως, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και οι δύο άγνωστοι βγήκαν ψύχραιμοι από το γραφείο και έφυγαν με γρήγορο βήμα! Φανερά ταραγμένος και τρομοκρατημένος, ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και την Αμεση Δράση. Ομως ο δικηγόρος ήταν ήδη νεκρός, πεσμένος πάνω στο γραφείο του, μέσα σε μια λίμνη αίματος από τα τραύματα που του προκάλεσαν οι σφαίρες που δέχτηκε στον θώρακα και στο κεφάλι. Στο γραφείο έφτασαν συγκλονισμένοι ο 23χρονος γιος του θύματος Επαμεινώνδας και ο αδελφός του και πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Υλικό από τις κάμερες

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί μόλις έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος ήταν να ζητήσουν από τον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου όσο το δυνατόν πιο σαφή περιγραφή των δραστών. Στη συνέχεια αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της πολυκατοικίας και των γύρω καταστημάτων, ελπίζοντας ότι θα έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των δολοφόνων. Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε στις σημειώσεις του άτυχου ποινικολόγου τα προκαθορισμένα ραντεβού του, μήπως είχε καταγράψει ποιοι επρόκειτο να τον επισκεφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση των έμπειρων αστυνομικών που ανέλαβαν τις έρευνες είναι ότι ίσως οι δολοφόνοι ήταν πελάτες κάποιας ποινικής υπόθεσης που είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και είχαν δυσαρεστηθεί από την έκβασή της. Ισως τον θεώρησαν υπεύθυνο και αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν για «τιμωρία»! Ωστόσο, καθώς τα στοιχεία εξετάζονται προσεκτικά, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό των προσωπικών διαφορών.

Στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το οποίο όμως αποχώρησε στη συνέχεια, καθώς όλα δείχνουν πως η δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Ωστόσο, ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.

Οι ψπου είχε χειριστεί

Δικηγόρος με πλούσια συνδικαλιστική δράση, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει τον χειρισμό δεκάδων, πολύ σοβαρών, ποινικών υποθέσεων, ενώ ήταν και νομικός εκπρόσωπος του ομίλου Παραπολιτικά. Εκπροσώπησε, μεταξύ άλλων, τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο στις δίκες για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τα ιπτάμενα ραντάρ, ενώ συμμετείχε ως δικηγόρος υπεράσπισης κατηγορουμένων στις υποθέσεις της Energa, της Hellas Power και των δομημένων ομολόγων.

Ηταν ένα από τα πέντε παιδιά του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, από το 1984 έως το 1987, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του Ιριδας Ζαφειροπούλου - Σπινθουράκη.

Γεννημένος το 1965, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του αείμνηστου πατέρα του. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και το 1991 ξεκίνησε την καριέρα του. Ο ίδιος είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση και ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένος σύμβουλος στο δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος πρόεδρός του. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος. Στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού εργαζόταν και ο γιος του Επαμεινώνδας. Ο αδερφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος Χαλανδρίου. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός αναφέρει: «Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στην κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό Σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

Μιχάλης ΖαφειρόπουλοςυποθέσειςδολοφονίαΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα