Δόθηκε σκληρή μάχη στα καλλιστεία των... μουστακαλήδων στη Γορτυνία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔόθηκε σκληρή μάχη στα καλλιστεία των... μουστακαλήδων στη ΓορτυνίαΤετάρτη, Αύγουστος 17, 2016 - 12:08

: φρέσκια σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο κρασί, δημοτικούς χορούς αλλά και πολλούς... μουστακαλήδες, που κονταροχτυπήθηκαν για το καλύτερο μουστάκι της περιοχής!

Η «αναμέτρηση» των μυστακοφόρων έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Βελημαχιτών Αρκαδίας. Ο διαγωνισμός για το ομορφότερο μουστάκι πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο Βελημαχίου και έγινε παράλληλα με τη 14η Γιορτή της Σαρδέλας,

η οποία, όπως κάθε χρόνο, συνοδεύτηκε από παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και πολύ χορό.


Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πολλοί μουστακαλήδες με διαφορετικά... στιλ μουστακιών. Αλλα ήταν τσιγκελωτά, άλλα ίσια, άλλα πιο περιποιημένα και άλλα ατίθασα! Η κριτική επιτροπή δυσκολεύτηκε να αποφασίσει και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να καταλήξει στη δεκάδα των νικητών. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκ μέρους της επιτροπής ανακοίνωσε ο Κώστας Καλύβας της εφημερίδας «Γορτυνία».

Οι νικητές

Το... χρυσό μετάλλιο καλύτερου μουστακιού και το χρηματικό έπαθλο των 200 ευρώ κέρδισε ο Χρήστος Γιαννακόπουλος από το Πάος Καλαβρύτων. Ο Γιώργος Αλευρής από τη Σκιαδά Πατρών αναδείχθηκε δεύτερος και κέρδισε 100 ευρώ, ενώ ο Χαράλαμπος Κιντής από τα Τρόπαια κατατάχθηκε τρίτος και κέρδισε 50 ευρώ.

Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι Νικόλαος Σκιντζής, Νικόλαος Πετρόπουλος, Λιάπης Φίλιος, Τριαντάφυλλος Τσιρώνης, Κωνσταντίνος Κιντής, Βασίλειος Γεωργουλόπουλος και Κωνσταντίνος Χρονόπουλος, καθένας από τους οποίους κέρδισε επίσης από 50 ευρώ. Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνα και με το «χρυσό μουστάκι» να σέρνει τον χορό!

Keywords
Τυχαία Θέματα