Δίωξη στον Παναθηναϊκό

ΑΘΛΗΤΙΚΑΔίωξη στον ΠαναθηναϊκόΠέμπτη, Νοέμβριος 26, 2015 - 17:30

«ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ»: ΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ» ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

Την αγανάκτηση των οπαδών του Παναθηναϊκού για τις συνεχόμενες, εξοντωτικές ποινές που δέχεται η ομάδα του «τριφυλλιού» μετέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνάντησή του με τον υφυπουργό («Τόσα χρόνια μάς εξοντώνουν με τις ποινές» είπε χαρακτηριστικά),κι ενώ οι «πράσινοι»

κλήθηκαν χθες σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Και ο Παναθηναϊκός, αν κριθεί υπαίτιος για τα επεισόδια της Λεωφόρου, κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα», όπως αναμενόταν! Απειλείται με αφαίρεση 3 βαθμών (και μηδενισμό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), με ποινή «κεκλεισμένων των θυρών» για τουλάχιστον 2 αγωνιστικές και εξαψήφιο πρόστιμο!

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η απολογία του «τριφυλλιού», ενώ το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο θα συνεκδικάσει, εκτός από τα επεισόδια, και την ένσταση των «πράσινων» κατά του κύρους του φύλλου αγώνα. Στο μεταξύ, γνωστοποιήθηκε το κείμενο της έκθεσης του παρατηρητή του ντέρμπι, Νίκου Πατμανίδη, όπου δεν αναφέρεται, πάντως, το γεγονός ότι ο διαιτητής βγήκε στον αγωνιστικό χώρο πριν αποφασίσει για τη μη διεξαγωγή του ματς. Για τα επεισόδια ο κ. Πατμανίδης επικαλείται την αστυνομία, καθώς ο ίδιος δεν υπήρξε μάρτυς των γεγονότων.

Σχετικά με τη συνομιλία μεταξύ του διαιτητή και του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ταξίαρχου Παπουτσάκη, ο παρατηρητής αναφέρει ότι ο Παππάς τού ζήτησε αν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, για να πάρει θετική απάντηση. Ο Παππάς, όμως, επέμεινε και ζήτησε από τον ταξίαρχο να εγγυόταν ότι δεν θα γινόταν ούτε ρίψη φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων, εισπράττοντας αρνητική απάντηση. Περίπου στις 20.10 ανακοίνωσε την απόφασή του να μη διεξαχθεί το ντέρμπι.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατμανίδης αναφέρεται εκτενώς στα όσα συνέβησαν με τις «μάχες» αστυνομικών και οπαδών. Και, σαν να μην φτάνει το πρόστιμο που αναμένεται να πληρώσει (και το οποίο θα είναι «τσουχτερό») η διοίκηση του Παναθηναϊκού, προστέθηκε ένα ακόμη πρόβλημα, που έχει να κάνει με την αποκατάσταση των ζημιών (ολοκληρώθηκε η καταγραφή τους) στο γήπεδο, που θα επιβαρύνει- ποιον άλλο- τον ίδιο τον σύλλογο.
Στο μεταξύ, προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι επιδιώχτηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο στη διάρ- κεια της συνάντησής του με τον κ. Κοντονή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της αστυνομίας, την οποία κατηγόρησαν οι (οργανωμένοι) οπαδοί του «τριφυλλιού» για υπερβάλλοντα ζήλο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από πλευράς υφυπουργείου, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Πολιτεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής ζήτησε από τον κ. Αλαφούζο να μην παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον 21χρονο Σενεγαλέζο αμυντικό Ιμπραχίμα Εμπαγέ κάνουν λόγο ιταλικές ιστοσελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα