Δημήτρης Παπάζογλου: Εξαφανιζόμουν μόλις ένιωθα πως θα ερωτευτώ τρελά

SHOWBIZΣτο σχολείο δεχόμουν bullying! Ηταν και η διαφορετικότητά μου από τα υπόλοιπα παιδιά: Λεπτεπίλεπτος, αθώος, ονειροπόλος Δημήτρης Παπάζογλου: Εξαφανιζόμουν μόλις ένιωθα πως θα ερωτευτώ τρελάΣάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Εμφανισιακά ο Δημήτρης Παπάζογλου διαθέτει ένα star quality αριστοκρατικών εποχών. Οπαδός του savoir vivre και της κομψότητας, σε συνεπαίρνει εύκολα με τη σαγηνευτική φωνή του.

«Πολύ σικ, πολύ κομψός και πολύ άτυχος» σχολιάζει με χιούμορ!

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης με το ατελείωτο βιογραφικό έχει γράψει τη δική του ιστορία ως πρώτος χορευτής στις διασημότερες ευρωπαϊκές όπερες, αλλά και στις μεγάλες ελληνικές θεατρικές σκηνές.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη Μαρινέλλα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη και έχει συμμετοχές σε επιτυχημένες παραστάσεις σημαντικών σκηνοθετών, ακόμα και στην Επίδαυρο. Σήμερα μιλά με πικρία για το γεγονός ότι το πρόσωπό του δεν «πουλάει», αναρωτιέται πώς γίνεται να βρίσκεται σε κριτική επιτροπή η Ελένη Φουρέιρα και υπερασπίζεται τον Μάρκο Σεφερλή!

Δύσκολα παιδικά χρόνια;
Πολύ. Σε ηλικία δύο χρονών ο πατέρας μου μας εγκατέλειψε. Η μητέρα μου δεν ξαναπαντρεύτηκε. Με μεγάλωσε με πολύ κόπο κι εργάστηκε σκληρά. Στο σχολείο δεχόμουν πολύ σκληρό bullying, μια και δεν είχα μπαμπά να με υπερασπιστεί. Ηταν όμως και η διαφορετικότητά μου από τα υπόλοιπα παιδιά: Λεπτεπίλεπτος, αθώος, ονειροπόλος και χόρευα παντού. Ακόμα και στον δρόμο!

Η μητέρα σας γνώριζε αυτό που βιώνατε;
Καταλάβαινε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν ήθελα να την επιβαρύνω με το πρόβλημά μου. Με προστάτευε όσο μπορούσε και, από την άλλη, μου έριχνε ξυλιές για να συνετιστώ.

Το όνειρο πότε έγινε πραγματικότητα;
Στην εφηβεία γράφτηκα σε σχολή χορού, αλλά χρειάστηκε να κάνω πολλές δουλειές για τα δίδακτρα: καφετζής, κουρέας, ηλεκτρολόγος και ελαιοχρωματιστής.

Τα καταφέρατε όμως!
Ναι, αλλά φωτογραφία μου δεν δημοσιεύεται ούτε στα σταυρόλεξα! Μου λένε ότι δεν «πουλάω». Δεν καταλαβαίνω γιατί «πουλάει» ο πρώην σύντροφος της Ελενας Ράπτη; Ποιος αγοράζει δίσκους του Λούκα Γιώρκα;

Και τι σκέφτεστε;
Ψάχνω κάποιον να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις μου, διότι εγώ πόρτες δεν χτυπάω!

Είναι «αυστηρό» πεδίο ο χορός;
Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα καριέρα, όπως συμβαίνει στο τραγούδι ή στο θέατρο. Ειδικά στις πίστες, όσο πιο μπανάλ είσαι τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία!

Και τι μετράει;
Το πάθος! Δεν ξέρω αν είχα ταλέντο, αλλά είχα και έχω πάθος για τη δουλειά μου. Το 1981, στο ξεκίνημά μου, είχα δηλώσει πως θέλω να γίνω η Ελλη Λαμπέτη στο είδος μου.

Νιώθετε μεγάλος σταρ;
Φυσικά.

Η Βουγιουκλάκη πώς ήταν στα backstage;
Δεν εφησύχαζε. Επένδυε σε φρέσκα πρόσωπα, κυρίως σε εργασιομανείς, γι’ αυτό και υπήρξα προσωπική της επιλογή. Ξεκινήσαμε με την «Εβίτα», όμως την καριέρα μου τη χρωστάω στον δεύτερο σύζυγό της, τον Γιώργο Ηλιάδη.

Πώς έγινε αυτό;
Στο πρώτο μας επαγγελματικό ραντεβού του είπα: «Σε μια σταρ πρέπει να κρύβουμε τα ελαττώματα και να βγάζουμε τα προτερήματα». Κατάλαβε αμέσως τι εννοούσα. Η Βουγιουκλάκη ήταν άρρυθμη, αλλά είχε φοβερή εξυπνάδα να αποστηθίζει τον ρυθμό, πράγμα πολύ δύσκολο. Ηταν λίγο άχαρη και ίσως αυτό στάθηκε η αφορμή να τη λένε ατάλαντη. Μεγάλο ψέμα. Η Αλίκη ήταν σπουδαία, λαμπερή και πάνω στη σκηνή φώτιζε ένα ολόκληρο θέατρο.

Η σχέση σας «έδεσε» κι εκτός δουλειάς;
Δεν ξέρω αν με θεωρούσε φίλο της. Ωστόσο, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, τότε που τελείωσε ο γάμος της με τον Γιώργο Ηλιάδη, με κάλεσε να παραστώ ως μάρτυρας στο διαζύγιό τους.

Τι σας εντυπωσίαζε στην Αλίκη;
Ολα! Ακόμα και την τακτική να κάνει φίλους τους εχθρούς της!

Η γνωριμία σας με τη Μαρινέλλα;
Εγινε στο Παρίσι. Ηρθε ως πελάτισσα στο L'Alcazar όπου εμφανιζόμουν και, μόλις έμαθε ότι είμαι Ελληνας, χάρηκε πολύ. Με συνεπήρε το άρωμά της, θυμάμαι. Η συνεργασία μας άρχισε το 1983. Σπουδαία φωνή και μοναδική επαγγελματίας. Και φέτος που συνεργαστήκαμε στο Παλλάς ο κόσμος έκανε το θέατρο να σείεται από τα χειροκροτήματα. Μεγάλο κεφάλαιο η Μαρινέλλα.

Από τις νεότερες τραγουδίστριες ποια ξεχωρίζετε;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, διότι στο ραδιόφωνο όλες έχουν την ίδια φωνή. Τρομερό!

Η Δέσποινα Βανδή, για παράδειγμα, δοκιμάστηκε στο μιούζικαλ και εισέπραξε εξαιρετικές κριτικές...
Δεν είμαι φαν της, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι αναζητεί νέα πράγματα.

Μετά τα μιούζικαλ εισβάλατε στην επιθεώρηση.
Επειτα από είκοσι χρόνια καριέρας, είχα το δικαίωμα. Δεν είμαι ο καλλιτέχνης της διανόησης που θα με επιχορηγήσει το υπουργείο Πολιτισμού για να μου έρθει η έμπνευση να πάω στο Ηρώδειο και να είμαι υπερήφανος.

Εχουμε επιθεωρησιακούς ηθοποιούς σήμερα;
Την Ελντα Πανοπούλου και τον Μάρκο Σεφερλή. Αυτοί μας έμειναν.

Μήπως θέλατε να γίνετε ηθοποιός και όχι χορευτής;

Αυτή είναι η αλήθεια! Ομως ήμουν άτολμος για να το εκφράσω και περίμενα τη στιγμή που κάποιος σκηνοθέτης θα με ανακάλυπτε. Τελικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη «καθάρισε» για μένα! Με πήγε στον Μίνω Βολανάκη και με... παρέδωσε! Παρότι δεν είμαι επαγγελματίας ηθοποιός, πάντα μου εμπιστεύονται δύσκολους ρόλους!

Εσείς τι ρόλους θα προτιμούσατε;
Θα ήθελα να υποδύομαι τον εαυτό μου! Ο,τι κάνει ο Νίκος Μουτσινάς.

Αντ' αυτού;
Εχω υποδυθεί, μεταξύ άλλων, έναν δολοπλόκο μαρκήσιο, τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και έναν ερμαφρόδιτο. Το ότι δεν με έχουν ζητήσει από μεγάλο εμπορικό θέατρο για να παίξω με λυπεί. Θα ήμουν ιδανικός στον ρόλο του Mister Cellophane στο «Chicago».

Στο «Survivor» θα συμμετείχατε, αν σας το πρότειναν;

Εδώ δεν με κάλεσαν ποτέ σε talent show, θα πάω σε reality; Οταν σκέφτομαι, μάλιστα, ότι υπάρχει σε επιτροπή η Ελένη Φουρέιρα, που μόνο καλά λέει το στόμα της για να μη γίνει αντιπαθητική, εκεί θεωρώ πως η τηλεόραση πρέπει να ενηλικιωθεί και μαζί της η νεολαία, που έχει πρότυπο την Κατερίνα Καινούργιου.

Φτάσατε ποτέ κοντά στον γάμο;
Στο πολύ παρελθόν με την ντάμα μου, την Ολια Στεφανίδου. Το συζητούσαμε τότε, αλλά δεν κατέληξε αισίως! Η δουλειά προηγούνταν.

Και ο έρωτας;
Δυστυχώς, καμία από τις σχέσεις μου δεν εξελίχθηκε σε συντροφικότητα από λάθος δικό μου. Συναισθηματικά κατέφευγα σε «ερωτικές αμβλώσεις», για να μην επηρεαστεί η καριέρα μου. Μόλις ένιωθα πως θα ερωτευτώ τρελά, εξαφανιζόμουν. Εχω κλάψει για όλα αυτά πολύ, κυρίως επειδή δεν «τόκισα» σωστά στη ζωή μου και πλέον είμαι ολομόναχος.

Οι σχέσεις σας ήταν με πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου;
Οχι, βέβαια! Οι καλλιτέχνες δεν έχουν σεξαπίλ και είναι φιλάρεσκοι... Δες την Αλίκη με τον Δημήτρη, που στο τέλος μισούσε ο ένας τον άλλο.

■ Ο Δημήτρης Παπάζογλου χορογραφεί την παράσταση του Σταμάτη Φασουλή «Ζορμπάς» από το μυθιστόρημα του Καζαντζάκη, σε διασκευή των Ρέππα - Παπαθανασίου, με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό. To έργο θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
νικος παπαζογλου, παπαζογλου, τρελα, δημητρης, savoir vivre, star, θεατρο, ελλη, ηλιαδης, σταρ, νέα, ηρωδειο, αντ, chicago, survivor, ελλαδα, rss, βιογραφικο, βασιλικος γαμος, τατιανα στεφανιδου, Καλή Χρονιά, μαρινελλα, τελος του κοσμου, βουγιουκλακη, μιλα, ελενη, γαμος, δουλεια, ηθοποιος, καριερα, μητερα, ονειρο, ραδιοφωνο, σταρ, τηλεοραση, υπουργειο πολιτισμου, φωτογραφια, ψεμα, rss, star, αλικη βουγιουκλακη, αρωμα, αταλαντη, αφορμη, βανδη, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γνωριμια, δευτερο, δεσποινα βανδη, δεσποινα, διδακτρα, δικη, εγινε, ευκολα, υπαρχει, ελλη, ελντα πανοπουλου, εμειναν, εμπνευση, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, ειδος, εικοσι, ηλικια, κεφαλαιο, λαθος, μαιος, μιουζικαλ, μπορεις, μυθιστορημα, νεολαια, νικος μουτσινας, νταμα, ξεκινημα, παντα, ονομα, παιδικα, παιδια, παθος, παλλας, παρισι, πεδιο, πηγαινε, πορτες, ραντεβου, ρολο, συζυγο, σκηνες, στομα, σχολειο, φουρειρα, φωνη, δικαιωμα, δουλειες, γινετε, ηλιαδη, υπουργειο, savoir vivre, σκηνη, θελω να
Τυχαία Θέματα