Διατροφή και υγεία!

ΡΕΠΟΡΤΑΖfitnessΔιατροφή και υγεία!Παρασκευή, Μάιος 13, 2016 - 19:17

ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ

Εως πριν από λίγα χρόνια η μόνη επιλογή που είχε κανείς για το πρωινό γεύμα του ήταν γάλα με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά. Σήμερα υπάρχει μια ευρεία γκάμα υποκατάστατων γάλακτος, ωστόσο, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κασάνδρα Γκλένβιλ, δεν καλύπτουν όλα όλες τις ανάγκες του οργανισμού.

Το γάλα καρύδας έχει μεν χαμηλές θερμίδες, αλλά είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, ενώ αν επιλέξει κανείς να αντικαταστήσει το αγελαδινό με το γάλα ρυζιού, θα πρέπει να διαλέξει προϊόν με προσθήκη ασβεστίου και βιταμινών

D και A. Καλύτερη επιλογή όλων αποτελεί το γάλα βρόμης, καθώς περιέχει βήτα γλυκάνη, ουσία που συμβάλλει στην καταπολέμηση της χοληστερίνης.

Τι κάνει η Μαντόνα για να έχει super μπράτσα

Βλέποντας κανείς το υπεργραμμωμένο σώμα της, πιστεύει ότι χύνει τόνους ιδρώτα κάτω από πολλά βάρη. Στην πραγματικότητα, όμως, η Μαντόνα διατηρεί αυτά τα μυώδη μπράτσα με αλτήρες βάρους μόλις 2,2 κιλών. Οπως αποκάλυψε ο personal trainer της 57χρονης σταρ Κρεγκ Σμιθ, ο οποίος συνεργάζεται μαζί της τα τελευταία δύο χρόνια, η Μαντόνα γυμνάζεται έξι μέρες την εβδομάδα, για μίνιμουμ 30 λεπτά τη φορά, και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα, από γιόγκα και πολεμικές τέχνες έως βάρη και μποξ.
Στόχος του Σμιθ είναι να τη βοηθήσει να διατηρήσει το αδύνατο και ευέλικτο σώμα χορεύτριας που διαθέτει, γι' αυτό και χρησιμοποιούν πολύ ελαφρά βαράκια, σε ασκήσεις των 20 έως 30 επαναλήψεων.
Μια τυπική μέρα στο γυμναστήριο ξεκινά με ζέσταμα, που βασίζεται στον χορό και συνεχίζεται με ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, όπως push ups. Ακολουθούν ασκήσεις για τα κάτω άκρα με αντιστάσεις και το πρόγραμμα κλείνει με διατάσεις και διαλογισμό. Αγαπημένο της είδος άσκησης, πάντως, είναι η αερόβια.

«RESET» ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

Επειτα από μερικές εβδομάδες αποχής από τη γυμναστική, λόγω Πάσχα, ήρθε η δύσκολη ώρα της επιστροφής στο γυμναστήριο, γεγονός που αποδεικνύεται απείρως δύσκολο, καθώς αισθάνεστε φουσκωμένοι και χωρίς ίχνος ενέργειας. Η διατροφολόγος Σούζαν Μπάρελ εξηγεί, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς είναι εύκολο να αντιστρέψει κανείς τις πασχαλινές κραιπάλες.

Αρχικά, θα πρέπει να έχει γίνει εκκαθάριση όλων των γλυκών και αλμυρών πειρασμών από το σπίτι. Εν συνεχεία, σημαντικό είναι να γίνει reset στον μεταβολισμό, με τρία κυρίως γεύματα χωρίς ενδιάμεσα σνακ, για τρεις έως πέντε ημέρες. Τουλάχιστον το ένα από τα τρία θα πρέπει να είναι εξαιρετικά light, δηλαδή είτε μια σαλάτα είτε μια σούπα. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, η Μπάρελ συνιστά την ένταξη light ενδιάμεσων γευμάτων, όπως φρούτα και γιαούρτι.

Το αυστηρό μενού της Χάντιγκντον Γουίτλεϊ

Σε ένα «σκληρό» νέο πρόγραμμα διατροφής, που απαγορεύει τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, τη γλουτένη και το αλκοόλ, αποδίδει τις αξιοζήλευτες αναλογίες της η Ρόζι Χάντινγκτον Γουίτλεϊ. Το 29χρονο μοντέλο αποκάλυψε ότι εδώ και λίγο καιρό ακολουθεί τη διατροφή που της σύστησε ο φυσικοπαθητικός Νίγκμα Ταλίμπ, ο οποίος πιστεύει ότι το είδος της διατροφής που κάνουμε αντανακλάται στο πρόσωπό μας.

Η ίδια, αν και παραδέχεται ότι χρειάστηκε μια δυο εβδομάδες ώσπου να το συνηθίσει, αισθάνεται φανταστικά δύο μήνες μετά. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει ότι θα το εφαρμόζει μια ζωή και πως σκοπεύει να ξαναβάλει στη διατροφή της λίγο κρασί και λίγο τυρί.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ

Πρέπει να βγείτε για φαγητό, ενώ βρίσκεστε σε δίαιτα και ανησυχείτε μήπως υποκύψετε στον πειρασμό; Επιλέξτε τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία ή έστω το πιο καλοφωτισμένο τραπέζι της αίθουσας, αφού, σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι κάθονται στα συγκεκριμένα σημεία τείνουν να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές από τον κατάλογο, παραγγέλλοντας περισσότερες σαλάτες και λιγότερα γλυκά.

Εξίσου «βολικά» για τον συγκεκριμένο σκοπό είναι τα ψηλά τραπέζια τύπου μπαρ. Ο χαμηλός φωτισμός φαίνεται πως μειώνει τις ενοχές, σε ό,τι αφορά την επιλογή παχυντικών, ανθυγιεινών φαγητών.

Οι ιδανικές αναλογίες για σπιτικό smoothie

Τα σπιτικά smoothies θεωρούνται μακράν το πιο υγιεινό σνακ, ωστόσο τις περισσότερες φορές τείνουμε να παραγεμίζουμε το μπλέντερ μας με συστατικά και κατ' επέκταση με θερμίδες, με αποτέλεσμα να παχαίνουμε αντί να αδυνατίζουμε πίνοντάς τα. Η Βρετανίδα διατροφολόγος Γκάμπριελ Μάστον συνιστά να αποφεύγουμε την προσθήκη φρουτοχυμού και να προτιμάμε την προσθήκη γάλακτος αμυγδάλου ή νερού καρύδας.

Επιπλέον, ένα φρούτο ανά ποτήρι είναι ιδανική ποσότητα, ενώ σε περίπτωση που θέλουμε να αντικαταστήσουμε γεύμα με smoothie, μπορούμε να προσθέσουμε αβοκάντο και βρόμη. Αντί για ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες, καλό είναι να καταφύγουμε στο μέλι και στην κανέλα.

ΤΖΟΓΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Καλή φυσική κατάσταση και καθαρή σκέψη εξασφαλίζει το τζόγκινγκ, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι 30-40 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης χαρίζουν νοητική διαύγεια, καθώς βοηθούν στον σχηματισμό νέων νευρώνων και στην αύξηση της ροής του αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μάθηση, τη μνήμη και το συναίσθημα. Παράλληλα, ευνοούν την ονειροπόληση που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντική για την ψυχική υγεία μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα