Δεν τελειώνει το... μαρτύριο για τον Mr LAK

Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν οι περιπέτειες του Λάκη Γαβαλά με τη Δικαιοσύνη, αφού λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνελήφθη και πάλι χθες και οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων! Εναντίον του εκκεντρικού σχεδιαστή είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για χρέος προς το Δημόσιο ύψους

1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Νωρίς το πρωί άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής τηλεφώνησαν στον Λάκη Γαβαλά και τον ενημέρωσαν για τη «δυσάρεστη» εξέλιξη που του επιφύλασσε η Δικαιοσύνη. Ετσι, λίγη ώρα αργότερα, φορώντας ένα ζευγάρι trendy πορτοκαλί γυαλιά, παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο τμήμα, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

«Αν και ξεσκισμένη... κυματίζει αγέρωχη... Το ίδιο και εγώ» έγραψε ο ίδιος στο Twitter του προτού παραδοθεί στους αστυνομικούς, ενώ πόσταρε μια ελληνική σημαία σκισμένη! Οταν του έβαλαν χειροπέδες, ο Mr Lak διαμαρτυρήθηκε ότι πονούσε, επειδή είχε χτυπήσει το χέρι του πέφτοντας από ένα τραπέζι κατά τη διάρκεια διασκέδασης! Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Στέφανος Βέρροιος, «ουσιαστικά πρόκειται για μια οφειλή από φόρο εισοδήματος της εταιρείας του, από πρόσθετο φόρο υπεραξίας ακινήτων. Εχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και ακολουθήθηκε η αυτόφορη διαδικασία. Ζητήσαμε άρση της κράτησης και τριήμερη αναβολή για να ενημερωθούμε για τη δικογραφία». Ωστόσο, σχολιάζοντας το νέο ένταλμα σύλληψης, ο δικηγόρος επισήμανε: «Αυτό είναι ένα θέμα που το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Είναι ένα σύμπτωμα κακό του κράτους και της ελληνικής διοίκησης. Δεν ξέρω γιατί ενεργούν έτσι».

Στις 5 Ιουλίου, μόλις δέκα μέρες μετά την αποφυλάκισή της είχε συλληφθεί και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Νότα, που είχε βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο ο δικηγόρος των δύο αδελφών ζήτησε και έλαβε προθεσμία κι έτσι αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση. Η αναβολή δόθηκε με το επιχείρημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτου του Λάκη Γαβαλά στο Δημόσιο για την αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας του.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα