«Δεν είχανε για φαγητό»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Δεν είχανε για φαγητό»Πέμπτη, Απρίλιος 17, 2014 - 11:45

Οι δύσκολες στιγμές που πέρασε στην ΑΕΚ και οι εικόνες των συμπαικτών του να αδυνατούν να βγάλουν την προπόνηση, λόγω υποσιτισμού, φαίνεται ότι έχουν μείνει έντονα χαραγμένες στη μνήμη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Ο 35χρονος γκολκίπερ, που έκανε επιτυχημένη επιστροφή στο αγγλικό ποδόσφαιρο και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού της Μίντλεσμπρο Αϊτορ Καράνκα, μίλησε στην «Daily Mail», αλλά μόνο

διαφήμιση δεν έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


«Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κάθε μέρα ήταν ένας αγώνας για την επιβίωση, καθώς δεν υπήρχαν έμπειροι παίκτες στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν χρήματα για να κάνουν σωστή διατροφή. Ολοι θέλαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας» τόνισε χαρακτηριστικά και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν περιπτώσεις παικτών που δεν μπορούσαν να βγάλουν την προπόνηση, λόγω του υποσιτισμού! Παράλληλα, υπήρχε και η μεγάλη πίεση από τους οπαδούς που έβλεπαν την ομάδα τους, έναν ιστορικό σύλλογο στην Ελλάδα, να βυθίζεται μέρα με τη μέρα.


«Το ποδόσφαιρο λειτουργεί ως καθρέφτης για κάθε κοινωνία. Το ελληνικό πρωτάθλημα πάσχει για πολλούς λόγους. Ενας από αυτούς είναι επειδή υπήρχε πάντα έλλειψη ανταγωνισμού και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ελληνικές ομάδες βγαίνουν έξω νωρίς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» συμπλήρωσε ο «Dimi», ο οποίος μετά τις φετινές του εμφανίσεις δέχτηκε νέο συμβόλαιο από την «Μπόρο».


Ακόμη, θυμάται έντονα τις εικόνες από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, στο ματς με τον Πανθρακικό. «Ηταν απίστευτο ότι τόσοι πολλοί οπαδοί είχαν τόσο πολύ χρόνο για να μπουν και να προκαλέσουν τόσο μεγάλες ζημιές. Ημουν σοκαρισμένος βλέποντας τους ανθρώπους ασφαλείας ανήμπορους να αντιδράσουν, ενώ όλοι οι παίκτες ήταν φοβισμένοι και ανήσυχοι για τη σωματική τους ακεραιότητα».


Σε ερώτηση αν σκέφτεται να γυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, απάντησε αρνητικά, ειδικά αν τα πράγματα παραμείνουν τα ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα