Δεν άντεξε η Ευαγγελία που λύγισε τον σκληρό Αλκέτ Ριζάι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο «θεριό» νίκησε την ΕυαγγελίαΔεν άντεξε η Ευαγγελία που λύγισε τον σκληρό Αλκέτ ΡιζάιΤρίτη, Σεπτέμβριος 26, 2017 - 12:54

❱❱ Η 8χρονη που λύγισε ακόμα και τον Ριζάι έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Εσβησε το λαμπερό χαμόγελο της μικρής Ευαγγελίας, η οποία έπασχε από καρκίνο και ο αγώνας που έδινε για τη ζωή της είχε συγκινήσει ακόμα και τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι.

Τα μάτια της γλυκιάς 8χρονης Κρητικοπούλας έκλεισαν για πάντα, έπειτα από επιπλοκή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της σε ειδικό κέντρο του Λονδίνου,

όπου νοσηλευόταν από τις 4 Σεπτεμβρίου, και έγινε άγγελος που «ταξίδεψε» για έναν τόπο όπου δεν θα υπάρχουν πόνος και αρρώστιες.

Η Ευαγγελία-Στυλιανή Καστρινάκη από τα Χανιά είχε διαγνωστεί τον Φεβρουάριο του 2016 με επιθηλιακό όγκο Wilms (καρκίνος στο νεφρό) και για τη σωτηρία της είχε κινητοποιηθεί όλη η χώρα, συγκεντρώνοντας τα 400.000 ευρώ που χρειάζονταν για τη νοσηλεία της στο Harley Street Clinic του Λονδίνου. Με τρομερή δύναμη ψυχής το κοριτσάκι είχε το κουράγιο να χαρίσει το ομορφότερο χαμόγελό του και να πει το δικό του «ευχαριστώ» στον κόσμο που το βοήθησε να πραγματοποιήσει το ταξίδι της ελπίδας στην αγγλική πρωτεύουσα.

Ετοιμο να δώσει τη μεγάλη μάχη, το μικρό αγγελούδι είχε ποζάρει στον φωτογραφικό φακό χαμογελώντας και κάνοντας το σήμα της νίκης, δίνοντας υπόσχεση ότι θα έκανε να πάντα για να νικήσει το «θεριό».

Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε... Το Σάββατο παρουσιάστηκε μια επιπλοκή στους πνεύμονές της και την Κυριακή άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς της και σκορπίζοντας οδύνη σε όλο το πανελλήνιο.

Η ιστορία της 8χρονης είχε προκαλέσει συγκίνηση, με τον απλό κόσμο να δίνει ό,τι μπορεί από το υστέρημά του για να μπορέσει η οικογένειά της να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για τη νοσηλεία της στην Αγγλία.

Ερανος

Τότε ακόμα και ο 43χρονος ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι είχε λυγίσει μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα υγείας της μικρής και, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι γινόταν έρανος με πρωτοβουλία των γονιών της, έστησε τον δικό του «κουμπαρά» στις Φυλακές Δομοκού!

«Ενας άνθρωπος που για άλλους μπορεί να είναι σκληρός κακοποιός απέδειξε ότι είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος» είχε πει μεταξύ άλλων ο παππούς της Ευαγγελίας Γιώργος Καστρινάκης και είχε ευχαριστήσει τον σκληρό κρατούμενο για την πράξη του μιλώντας στην «Espresso».

Οταν τα χρήματα συγκεντρώθηκαν, ο πατέρας της άτυχης μικρούλας Αλέκος ευχαρίστησε τον κόσμο και ζήτησε να σταματήσει να συνεισφέρει: «Αποφασίσαμε ότι το σωστό είναι να σταματήσει ο κόσμος να δίνει χρήματα. Το σωστό και το τίμιο είναι αυτό από την πλευρά μας, εφόσον το αρχικό ποσό που χρειαζόμαστε έχει μαζευτεί. Αν κριθεί, στη συνέχεια, αναγκαία η βοήθεια, θα ενημερώσουμε και πάλι τον κόσμο. Ο κόσμος από εδώ και πέρα, αν γνωρίζει άλλα περιστατικά, να κοιτάξει να βοηθήσει εκεί».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα