Χάνουμε (;) και το ούζο, πατριώτη

14:18 4/4/2017 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΜετά τη φέτα, και το «εθνικό ποτό» μας μπαίνει σε περιπέτειεςΧάνουμε (;) και το ούζο, πατριώτηΤρίτη, Απρίλιος 4, 2017 - 14:16

Οσα παίρνει ο άνεμος

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Το ούζο στον δρόμο που χάραξε η... φέτα!

Χάσαμε τη φέτα και τώρα χάνουμε και το ούζο! Αυτόν τον κίνδυνο επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τις προθεσμίες για τις προτάσεις τροποποίησης του ευρωπαϊκού κανονισμού:

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αντικατάσταση του κανονισμού (ΕΚ) 110/2008 (κανονισμός για τα αλκοολούχα ποτά) με έναν νέο, με στόχο την ευθυγράμμιση με τα άρθρα 290 και 291 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ωστόσο, ο νέος κανονισμός δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα, αν υιοθετηθούν οι αλλαγές που προωθούνται, να κινδυνεύσουν ελληνικά ποτά εξαιρετικής ποιότητας, όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά, το ούζο και η μαστίχα Χίου. Η κυβέρνηση έχασε τις προθεσμίες να τοποθετηθεί και τώρα κινδυνεύει να χάσει το ούζο και το τσίπουρο, παρότι πέρυσι τον Φεβρουάριο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγ. Μπούτα, που τον είχε επισκεφτεί, στο Μαξίμου: «Τα μόνα που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι ο ήλιος και το τσίπουρο». Αλέξη, θα τα πάρουν κι αυτά. Σ’το λέω εγώ με σιγουριά. Το τι τσίπουρο Ζιμπάμπουε θα πίνουμε δεν λέγεται! Φοβάμαι μήπως ήδη το πίνουμε...

Το «άλλο» δέντρο του έρωτα

Ενα υπέροχο γκράφιτι, από τα πιο όμορφα που έχω δει ποτέ, βρίσκεται σε τεράστιο τοίχο στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου. «Το δέντρο του έρωτα», όπως το βάφτισε η στήλη (μπορεί και ο δημιουργός του), είναι γεμάτο κόκκινες και φούξια καρδιές, και οι φήμες που οργιάζουν στην πόλη λένε ότι στη φιλοτέχνησή του συμμετείχε και ο γιος γνωστού βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας. Οπως και να 'χει, είναι χάρμα οφθαλμών και σας το αφιερώνουμε!

Τετ α τετ Κυριάκου με τη νέα μασκότ της Ν.Δ.

Να και η μασκότ της Ν.Δ., που θα οδηγήσει (όπως οδηγεί το αυτοκινητάκι της) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξουσία. Το μικρό κοριτσάκι που οδηγούσε ανέμελο τράβηξε την προσοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκθεση για την οδική ασφάλεια και η μικρούλα φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο. Ο Κυριάκος, μετά το τετ α τετ με τη... μασκότ, φεύγει μεθαύριο για Αμερική. Εκεί σπουδάζουν η Δάφνη και ο Κωνσταντίνος, και έτσι ο Νο 1 μπαμπάς θα πάει να δει τα παιδιά του. Η επιστροφή του στην Ελλάδα αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη.

Μπανάνα για δύναμη

Ο έρωτας και ο βήχας λένε ότι δεν κρύβονται. Το ίδιο και οι σχέσεις πάθους, με τα πάνω και τα κάτω τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται να ζει η βουλευτής της Ν.Δ. Ελενα Ράπτη, που αναζωπύρωσε η ίδια τις φήμες περί επανασύνδεσής της με τον τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα.

Στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης το ζευγάρι έτρεχε μαζί και κάποια στιγμή που ο Λούκας κουράστηκε η Ελενα του προσέφερε μια μπανάνα για την ανάκτηση του χαμένου από το τρέξιμο καλίου. Δεν θα ήταν περίεργο, πάντως, να ισχύει, καθώς οι δυο τους έχουν χωρίσει και τα έχουν ξαναβρεί αρκετές φορές.

Η φλόγα, φαίνεται, δεν μπορεί να σβήσει. Και γιατί να σβήσει, άλλωστε;

Απογοήτευση (τώρα) και από τον Λαζόπουλο

Είναι πολύ άσχημο να σε προδίδουν οι μεγάλοι έρωτες... Ο Λάκης Λαζόπουλος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει κάθε δίκιο. Ο ηθοποιός μέσα από άρθρο του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας: «Ο λαός τούς έδωσε εντολή ρήξης, όχι εντολή να γίνουν όλοι μαζί μια ωραία σαλάτα» λέει χαρακτηριστικά. «Οταν ένας λαός φτάνει να λέει “καλύτερα να έρθει ο κλέφτης και ο διεφθαρμένος να κυβερνήσει διότι είναι πιο ικανός”, ο λαός αυτός έχει χάσει τον δρόμο του. Και πώς να μην τον χάσει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ξανακάθισε τη χώρα στην ίδια καρέκλα» αναρωτιέται ο δημοφιλής ηθοποιός, παρακολουθώντας την εξέλιξη μιας σχέσης που μάλλον εκφυλίζεται! «Δεν αναπνέουμε πια σ’ αυτή τη χώρα. Το μυαλό μας έχει πεθάνει, η ψυχή μας έχει πεθάνει, το όνειρο έχει πεθάνει. Οποιος ζει να σηκώσει το χέρι»!

Νικήτας και Nick

Και στη Βουλή έφτασε η τελευταία μεγάλη διάκριση για τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε στο παγκόσμιο πάνθεον των αθλητών του μπάσκετ. «Η είσοδός του στο Hall of Fame του μπάσκετ είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και για την Ελλάδα, που πλέον μέσα από τον μεγάλο αυτόν αθλητή κερδίζει ακόμα μία θέση στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ» μας είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και στενός φίλος του σπουδαίου αθλητή Νικήτας Κακλαμάνης. Το 2007, στο Final 4 της Αθήνας, ο Νικήτας ως δήμαρχος της πόλης είχε βραβεύσει τον Νίκο Γκάλη, παρουσία 20.000 Αθηναίων.

! Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με σακουλίτσα από σούπερ μάρκετ και τη φρουρά μαζί, εθεάθη χθες το μεσημέρι έξω από το Νομισματικό Μουσείο επί της Πανεπιστημίου. Τι έκανε ο υπουργός με την τσαντούλα εκεί;

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα