Μπλόκο στον «καουμπόη της κοκαΐνης»

ΚΟΣΜΟΣΜπλόκο στον «καουμπόη της κοκαΐνης»Σάββατο, Απρίλιος 15, 2017 - 15:00

Ο τελευταίος «καουμπόης της κοκαΐνης», ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του είχε μεταφέρει στις ΗΠΑ από την Κολομβία κοκαΐνη αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη, έπεσε στα χέρια της αμερικανικής αστυνομίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ
Β. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Γνωστός γυναικοκατακτητής, ο Γκουστάβο Φαλκόν έκανε χλιδάτη ζωή, παρόλο που καταζητούνταν από την αστυνομία τα τελευταία 26 χρόνια.

Την ώρα που κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο 55χρονος Φαλκόν

είχε διαφύγει στην Κούβα, στο Μεξικό ή στην Κολομβία, αστυνομικοί του Μαϊάμι τον εντόπισαν στο Κίσιμε της Φλόριντα. Υστερα από παρακολούθηση που διήρκεσε έναν μήνα, τον συνέλαβαν το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, την ώρα που έκανε βόλτα με ποδήλατο μαζί με τη σύζυγό του Αμέλια. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε πάνω του πλαστή άδεια κυκλοφορίας με το ψευδώνυμο Λούις Ρέις, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήταν ο Γκουστάβο Φαλκόν.

Ο Φαλκόν μαζί με τον αδερφό του Αουγκούστο και τον Σαλβαντόρ Μαλγκούτα αποτελούσαν τη συμμορία των «καουμπόηδων της κοκαΐνης», η οποία από το 1978 έως το 1991 είχε μεταφέρει στο Μαϊάμι πάνω από 75 τόνους κοκαΐνης, που αγόραζαν από τα καρτέλ της Κολομβίας και η αξία της οποίας εκτιμάται στα 1.880.000.000 ευρώ. Για να ξεφεύγουν από την αστυνομία χρησιμοποιούσαν ταχύπλοα σκάφη, που -αν μη τι άλλο- ήξεραν να χειρίζονται επιδέξια, καθώς ο Αουγκούστο ήταν πρωταθλητής θαλάσσιων αγώνων ταχύτητας στη Φλόριντα. Ο Γκουστάβο Φαλκόν ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τις επιτυχίες που είχε στις γυναίκες, έκανε διακοπές στο Λας Βέγκας και είχε στην ιδιοκτησία του βίλες στη νότια Φλόριντα, ιδιωτικό αεροπλάνο και ομάδα αγωνιστικών σκαφών. Το 1991 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του και αργότερα οι δύο συνεργοί του κατέληξαν στη φυλακή.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα