«Αθάνατοι» με ψηφιακό alter ergo

ΚΟΣΜΟΣ«Αθάνατοι» με ψηφιακό alter ergoΔευτέρα, Δεκέμβριος 8, 2014 - 16:44

Αν αυτό που σας απασχολεί περισσότερο σχετικά με τον θάνατο είναι το κενό που θα αφήσετε στους αγαπημένους σας, τότε θα σας ανακουφίσει η ιδέα αμερικανικής εταιρίας, που εξασφαλίζει... αιώνια ζωή μέσω ψηφιακού alter ego. Το τρισδιάστατο ψηφιακό ομοίωμα θα μπορεί να μιλάει στους φίλους και τους συγγενείς σας μετά τον βιολογικό θάνατό σας, παρηγορώντας τους έτσι για

την απουσία σας.


Από τη δημοσιοποίηση των σχεδίων της εταιρίας Eterni.me στις αρχές του χρόνου μέχρι τώρα έχουν κάνει εγγραφή στο εν λόγω σάιτ, το οποίο έχει ως μότο «Απλώς γίνε αθάνατος», 25.000 ενδιαφερόμενοι. Και να φανταστεί κανείς ότι το σάιτ δεν έχει ακόμα αρχίσει να λειτουργεί! Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφού οι υπεύθυνοι περιμένουν την εξέλιξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.


«Κανείς δεν θέλει να ξεχαστεί» δηλώνει ο Μάριους Ούρσακε, συνιδρυτής του Eterni.me. «Αυτό που εμείς προσφέρουμε είναι το σύνολο των ψηφιακών δεδομένων που ο καθένας από εμάς “σπέρνει” στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Βάσει αυτών, διαμορφώνουμε ένα ψηφιακό alter ergo που μας επιτρέπει έναν εύκολο τρόπο για να έχουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες που διαμόρφωναν την προσωπικότητα του ανθρώπου που έφυγε» προσθέτει.Οσοι γίνονται μέλη της ιστοσελίδας δηλώνουν τα ψηφιακά μέσα που χειρίζονται και τα οποία θα ήθελαν να αποτελέσουν βάση του ψηφιακού alter ego τους, όπως το facebook, το twitter, τα emails, ακόμα και φορητά gadgets, όπως το Google Glass.

Αντίγραφο

Στη συνέχεια εκείνος που θέλει να αποκτήσει ψηφιακό αντίγραφο το οποίο θα συνεχίσει να «ζει» για λογαριασμό του θα πρέπει να αρχίσει μια επικοινωνία με αυτό, προκειμένου να το βοηθήσει να τον μιμείται καλύτερα, ακόμα και στην εμφάνιση! «Αυτό που θέλω να τονίσω ξανά είναι ότι δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τον κλώνο σας, αλλά να σάς βοηθήσουμε να διαμορφώσετε την κληρονομιά της προσωπικότητάς σας που θέλετε να αφήστε στην αιωνιότητα» δηλώνει ο Ούρσακε.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα