Αστυνομία Συγκοινωνιών σε σταθμούς του μετρό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑστυνομία Συγκοινωνιών σε σταθμούς του μετρόΔευτέρα, Μάρτιος 20, 2017 - 16:18

Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για τη φύλαξη των σταθμών του μετρό και του ΗΣΑΠ είναι η ίδρυση Αστυνομίας Συγκοινωνιών και απομάκρυνση

των ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι, ύστερα από το μπαράζ βανδαλισμών ακυρωτικών μηχανημάτων, αλλά και του περιστατικού ρατσιστικής συμπεριφοράς από ιδιωτικό φύλακα προς Αφρικανό μετανάστη, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο.

Τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη κατέληξαν σε ένα κοινό σχέδιο για την Αστυνομία Συγκοινωνιών, η οποία θα επιτηρεί τους σταθμούς.

Το τελευταίο διάστημα οι διοικήσεις των οργανισμών βρέθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αυξήθηκαν ραγδαία οι επιθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εξήγησε ότι ο ΟΑΣΑ θα υπογράψει το επόμενο διάστημα την προγραμματική σύμβαση με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ για το κόστος από τους βανδαλισμούς είπε ότι δεν είναι βαρύ για το Δημόσιο, γιατί ο εξοπλισμός είναι ασφαλισμένος.

Επέμεινε επίσης στη δήλωσή του πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις καταστροφές έχουν άτομα που σχετίζονται με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, εκτός των χούλιγκαν και εκείνων που το κάνουν για πολιτικούς λόγους.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουνίου θα τεθεί οριστικά σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα