Απόλυτη χλιδή στα σύννεφα!

ΚΟΣΜΟΣΑπόλυτη χλιδή στα σύννεφα!Δευτέρα, Απρίλιος 10, 2017 - 18:57

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιπτάμενες χρονομηχανές που ταξιδεύουν τους επιβάτες τους στις λαμπρές εποχές δόξας και πλούτου. Τα νέα υπερλούξ τζετ της Embraer «Χόλιγουντ» και «Μανχάταν» είναι η νέα πολυτέλεια για ανθρώπους με εκλεπτυσμένα γούστα και budget

με ύψος... πολλών ποδιών.

Σχεδιασμένο σε αποχρώσεις του γκρι, με κόκκινες δερμάτινες λεπτομέρειες, μεταλλικά διακοσμητικά, φωτογραφίες αυτοκινήτων-αντικών, του Χάουαρντ Χιουζ και του Πύργου Sunset, το «Χόλιγουντ» εκφράζει σε κάθε πινελιά του την έντονη γοητεία των ασπρόμαυρων ταινιών της Metro-Goldwyn-Mayer του 1930. Το μπαρ διαθέτει χρυσά σκαμπό, κρυφό φωτισμό, κρυστάλλινα γλυπτά στους τοίχους, ενώ η τραπεζαρία, το κρυστάλλινο δωμάτιο, μπορεί να φιλοξενήσει έξι ανθρώπους για επίσημο δείπνο. Για να ζωντανέψει όλη αυτή η art deco ρετρό εποχή, ο αντιπρόεδρος της Embraer Τζέι Μπίβερ συνεργάστηκε με τον πρώην δημιουργό της Disney Eντι Σότο.

Με το σκούρο ξύλο να έρχεται σε αντίθεση με το δέρμα αρνιού στους καναπέδες και τα μοχέρ μαλακά έπιπλα, το «Μανχάταν» αποπνέει το επιβλητικό μεγαλείο μιας λέσχης κυρίων. Η είσοδος και το μπαρ από ορείχαλκο και μαόνι φέρουν έντονα σχεδιαστικά στοιχεία των εμβληματικών νεοϋορκέζικων ουρανοξυστών της Chrysler και του Empire State.

Οπως διευκρινίζει ο Μπίβερ, «οι λεπτομέρειες στην είσοδο θυμίζουν το λόμπι του Empire State Building, το Cloud Club Bar είναι εμπνευσμένο από τον Chrysler, ενώ το μεγάλο παράθυρο στο μπαρ είναι εμπνευσμένο από τα έπιπλα Ζαν Μισέλ Φρανκ, που υπάρχουν σε αφθονία σε όλο το Μανχάταν».

Διαφορετικά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αμφότερα τα τζετ της σειράς Lineage 1000E έχουν μήκος 25,6 μ. και ύψος καμπίνας 2,04 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρουν 19 επιβάτες, διαθέτουν πέντε καμπίνες, μια master σουίτα με ντους και μεγάλο κρεβάτι.

Διατίθενται σε δύο εκδοχές: με το προτεινόμενο εσωτερικό, που ανεβάζει την τιμή στα 75.000.000 ευρώ, ή χωρίς αυτό, για τα πιο «ταπεινά» βαλάντια, που φτάνει τα 49.500.000.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα