Από τον Μαραθώνιο τροχάδην για τις κάλπες ο Θεοδωράκης!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Από τον Μαραθώνιο τροχάδην για τις κάλπες ο Θεοδωράκης!Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2017 - 14:18

❱❱ Συμμετείχε στη διοργάνωση μαζί με πολλά «πρώτα» ονόματα από τον χώρο της πολιτικής

ΑΠΟ ΤΗ
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Μαραθώνιο και εκλογές για τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς περιελάμβανε το μενού χθες, Κυριακή. Και τα δύο γεγονότα μπλέχτηκαν γλυκά!
Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδωσε το έναυσμα και ο συνυποψήφιός του Σταύρος Θεοδωράκης με τους βουλευτές του Γιώργο

Αμυρά και Γιώργο Μαυρωτά, ντυμένοι με ωραία σορτσάκια, έτρεξαν στον Μαραθώνιο, λίγο πριν καθίσουν να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα της κάλπης.


Από την άλλη πλευρά, Βασίλης Κικίλιας και Ελενα Κουντουρά (5 χιλιόμετρα) επίσης έδωσαν το «παρών» στον 35ο Μαραθώνιο. Μαζί τους στο τρέξιμο και ο Αδωνις Γεωργιάδης με τον Ανδρέα Λοβέρδο (10 χιλιόμετρα), γιατί δεν λείπει ποτέ, ως γνωστόν, ο «Μάρτης από τη Σαρακοστή», ενώ μαζί τους έτρεξε και ο βουλευτής των Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, που έτσι κι αλλιώς γυμνάζεται. Και του χρόνου, παιδιά!

Το «Ρίζωμα» τον εθουσίασε

❱❱Ο υπουργός Νίκος Παππάς, μαζί με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο και τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη βρέθηκε στην έκθεση «Ρίζωμα». Φέτος το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσέγγισε το σινεμά και τις 14 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος μέσω ενός βιβλίου. Πρόκειται για «Το ρίζωμα» της Γαλλίδας φιλοσόφου Σιμόν Βέιλ, μιας από τις πιο ανήσυχες φωνές της παγκόσμιας διανόησης. Οι 14 ταινίες, λοιπόν, αποτέλεσαν το υλικό μιας πρωτότυπης έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας το φεστιβάλ ανέθεσε σε νέους Ελληνες εικαστικούς να δει ο καθένας από μία ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και να φιλοτεχνήσει ένα έργο εμπνευσμένο από αυτήν. Αυτά είδε κι ο Παππάς κι ενθουσιάστηκε.

Εμπνεύστηκε από τον «Φάρο»

❱❱Η γραμματέας Σχέσεων Κόμματος - Κοινωνίας Ζωή Ράπτη (φωτό) είδε τη θεατρική παράσταση «Ο Φάρος» του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον, με Μαρκουλάκη, Χειλάκη, Ψαρρά, Παπασπηλιόπουλο. Ενθουσιασμένη, η Ζωή, που πέρασε μια ωραία βραδιά, έγραψε για την εμπειρία της: «Ενα έργο για την αιώνια πάλη του καλού με το κακό στις ζωές των ανθρώπων, για τους δαίμονές μας και τις αποτυχίες μας, αλλά, κυρίως, για εκείνο το "φωτάκι", τον μακρινό φάρο, που χρειαζόμαστε για να μας οδηγήσει στη γαλήνη. Και για την τύχη που μ' ένα απρόσμενο γύρισμά της μπορεί να αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο».

Ομιλία με... άδεια καθίσματα

❱❱Δεν φαίνεται να πολυσκοτίστηκαν οι Καλαματιανοί να ακούσουν πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα. Σε ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου με αυτό το καυτό για τον κόσμο θέμα, οι συριζαίοι δεν τίμησαν ιδιαίτερα τα καθίσματα του αμφιθεάτρου της εκδήλωσης, πολλά από τα οποία ήταν άδεια. Ο υπουργός μπορεί να είναι νέος και ωραίος, αλλά οι πολίτες βαρέθηκαν «το πολύ το κύριε ελέησον» με την τσέπη να παραμένει άδεια...

(!)

«Ανδρέα, ζεις, εσύ μας οδηγείς»... Ο Γιώργος Παπανδρέου παρών στην κάλπη (φωτό) και ο Κώστας Σημίτης επίσης. Ακόμη και ο Κάρολος Παπούλιας δεν έλειψε από την ψηφοφορία για την Κεντροαριστερά. Παρόντες όλοι εκεί, αποδεικνύουν για το ΠΑΣΟΚ αυτό που κοινώς λέγεται: «Πολύ σκληρό για να πεθάνει»!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα