Από το Κολωνάκι στον Κορυδαλλό!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπό το Κολωνάκι στον Κορυδαλλό!Παρασκευή, Αύγουστος 26, 2016 - 14:04

«Πλήρωσε» το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις λιμενικές Αρχές, αν και έβλεπε ότι κινδύνευαν άνθρωποι στη θάλασσα, ο 77χρονος κατηγορούμενος οδηγός του ταχύπλοου που προκάλεσε την τραγωδία (με τέσσερις νεκρούς) στην Αίγινα. Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος βρέθηκε από το Κολωνάκι στον Κορυδαλλό, αφού χθες κρίθηκε προφυλακιστέος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά!

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν

στο τιμόνι του σκάφους-ρουκέτα «Ντουέντε», άφησε την άνεση του σπιτιού του στο Κολωνάκι και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου θα κρατηθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ούτε η ηλικία ούτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επικαλέστηκε στην απολογία του, έπεισαν τους δικαστές να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (κατ' οίκον περιορισμός). Αντιθέτως, δύο από τα τρία μέλη του συμβουλίου τον έκριναν ύποπτο φυγής και ζήτησαν την προφυλάκισή του, λύνοντας οριστικά τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκρινε ότι κάποιες ενέργειες του κατηγορουμένου είχαν στόχο τη διευκόλυνση της διαφυγής του, ανάμεσά τους και η μεταφορά του στο λιμανάκι του Φάρου, και κατόπιν η παραλαβή του από αυτοκίνητο.

Εξάλλου, το συμβούλιο έκρινε ότι ο 77χρονος «παρέλειψε αδικαιολόγητα να ενημερώσει εγκαίρως τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, μολονότι γνώριζε καλά ότι ανθρώπινες ζωές ήταν σε κίνδυνο». Οταν οι προσπάθειές του να διαφύγει απέτυχαν, «εμφανίστηκε ο ίδιος αυτοβούλως στους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε η σύλληψή του σχεδόν δυόμισι ώρες μετά το δυστύχημα», καταλήγει το βούλευμα.

Η είδηση της προφυλάκισης του Θρασύβουλου Λυκουρέζου γέμισε ικανοποίηση τους συγγενείς των νεκρών και τους τραυματίες, οι οποίοι, ωστόσο, λένε ότι δεν θα ηρεμήσουν αν δεν «φωτιστούν» όλες οι πτυχές της τραγωδίας.

Ικανοποίηση

«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, το οποίο ασφαλώς αποτελεί ικανοποίηση για την οικογένεια του νεκρού ναυτικού, κύριο μέλημά της αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης» είπε στην «Espresso» η Τατιάνα Τσιρακοπούλου, δικηγόρος των τριών αδελφών του άτυχου 58χρονου καπετάνιου της τουριστικής λάντζας Στέλιου Τρίμη, ενώ ο Αλέξης Κούγιας -που εκπροσωπεί την οικογένεια Κατιφέ, η οποία έχασε την πεντάχρονη και τον 44χρονο πατέρα της, αλλά και τραυματίες- ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η απόφαση ήταν αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το γραφείο, εκτελώντας την εντολή των συγγενών των θυμάτων και των ίδιων των θυμάτων που έχουν επιβιώσει, θα πράξει επίσης το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργαστεί με την ανακρίτρια, ώστε να αναδειχθούν τα γεγονότα όπως αληθινά συνέβησαν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι διέπραξαν παράνομες πράξεις, είτε κατά τη διάρκεια του εγκλήματος είτε ύστερα από αυτό».

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων έχει προκαλέσει η εμφάνιση της τέταρτης επιβάτιδος του ταχύπλοου, εννέα ημέρες μετά την τραγωδία. Η 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, η οποία φέρεται ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αναμένεται προσεχώς να καταθέσει στις λιμενικές Αρχές. «Η πολιτική αγωγή εκφράζει την απορία της για ποιον λόγο, εφόσον η υπόθεση δεν διερευνάται πλέον από το λιμενικό σώμα (...) το Λιμεναρχείο Αίγινας συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ή δυνάμει κατηγορουμένων» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα