Απίστευτο! Εμβρυο μεγαλώνει στον σπλήνα της 32χρονης μητέρας του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπίστευτο! Εμβρυο μεγαλώνει στον σπλήνα της 32χρονης μητέρας τουΤετάρτη, Μάιος 31, 2017 - 13:33

Αναυδοι έμειναν οι γιατροί που την παρακολουθούν! Πρόκειται για μία από τις δέκα -μόλις- περιπτώσεις που αναφέρονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία

απο την
Ευα Παπαδατου

Αμηχανία και σοκ έχει προκαλέσει στον επιστημονικό κόσμο ένα σπάνιο ιατρικό παράδοξο που συνέβη στην Κρήτη.



Μια 32χρονη έμεινε έγκυος, αλλά το μόλις λίγων εβδομάδων κύημα αναπτύσσεται στον σπλήνα της (!), γεγονός που έχει αφήσει άναυδους τους γιατρούς, αφού πρόκειται για μία από τις δέκα -μόλις- περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία!

Η γυναίκα, που είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα πριν από τρεις μέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας στα χέρια της τα αποτελέσματα της β-χοριακής, που αποδείκνυε ότι είναι έγκυος μερικών εβδομάδων.

Νωρίτερα, ο ιδιώτης γυναικολόγος που την παρακολουθούσε δεν είχε μπορέσει να εντοπίσει με τον υπέρηχο το κύημα, όπως ονομάζεται το γονιμοποιημένο ωάριο μερικών εβδομάδων. Εψαξε σε σάλπιγγες, ωοθήκες, μήτρα και έξω από αυτήν -για την περίπτωση που ήταν εξωμήτριο-, όμως δεν το έβρισκε πουθενά!

Τελικά, ζήτησε βοήθεια από συναδέλφους του στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι με τη σειρά τους έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αφού κατά τον έλεγχο δεν έβρισκαν πουθενά το κύημα! Ακολούθησαν οι επεμβατικοί ακτινολόγοι, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μαγνητική σε όλο το σώμα της κοπέλας. Τότε ανακάλυψαν έντρομοι κολλημένο πάνω στον σπλήνα της το κύημα, το οποίο μάλιστα αναπτυσσόταν φυσιολογικά!

Μιλώντας στην «Espresso», ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Ιωάννης Τασσόπουλος χαρακτήρισε την περίπτωση πολύ σπάνια και δύσκολη: «Η μέριμνα των γιατρών είναι να σωθεί ο σπλήνας της γυναίκας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος το κύημα να δημιουργήσει διάφορες επιπλοκές και να υπάρξει ρήξη του οργάνου. Αυτό, μοιραία, θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία της ασθενούς, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί».

Η 32χρονη λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και τις επόμενες ημέρες οι θεράποντες γιατροί θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, που θα είναι η αναγκαστική διακοπή της κύησής της, καθώς μια τέτοια εγκυμοσύνη δεν είναι εφικτό να προχωρήσει, αφού μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή της: «Οι επεμβατικοί ακτινολόγοι θα εμβολίσουν τον αγγειακό κλάδο της τροφοδοσίας του σπλήνα για να σταματήσει η τροφοδοσία του κυήματος και να επέλθει ο θάνατός του. Αν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε θα προχωρήσουμε σε σπληνεκτομή και η ασθενής ενδεχομένως να πάρει εξιτήριο με ένα όργανο λιγότερο!» δήλωσαν ιατρικές πηγές του νοσοκομείου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα