Απίστευτη τραγωδία με ερμηνευτή δημοτικού τραγουδιού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπίστευτη τραγωδία με ερμηνευτή δημοτικού τραγουδιούΤρίτη, Ιούλιος 19, 2016 - 12:59

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν σημαντικό ερμηνευτή του ηπειρώτικου δημοτικού τραγουδιού, τον Χρήστο Σταύρου, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τη στιγμή που χόρευε στο γλέντι για τον γάμο του παιδιού του. Ο ξαφνικός χαμός του άτυχου τραγουδιστή, που ήταν 66 χρόνων, έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της Ηπείρου.
Η τραγωδία συνέβη στο βράδυ της Κυριακής στο Ανω Ζάλογγο Ιωαννίνων, όπου συγγενείς και φίλοι είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν τον γάμο του γιου

του Χρήστου Σταύρου με την εκλεκτή της καρδιάς του. Ο 66χρονος είχε σηκωθεί από το τραπέζι για να χορέψει, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των νεονύμφων και των καλεσμένων τους.

Αμέσως η μουσική σταμάτησε και οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο 66χρονος είχε ήδη ξεψυχήσει, προδομένος από την καρδιά του. Ο γαμπρός, η νύφη και οι προσκεκλημένοι αδυνατούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για την απρόσμενη απώλεια και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο άνθρωπος που σκόρπιζε χαρά όπου βρισκόταν έφυγε σε μια ημέρα γιορτής για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξίσου απαρηγόρητοι είναι οι συγχωριανοί του στο Ανω Ζάλογγο Ιωαννίνων, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Με τον θάνατο του Χρήστου Σταύρου το ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι γίνεται φτωχότερο, καθώς ο εκλιπών αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες φωνές του συγκεκριμένου είδους. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ο Σταύρου υπηρέτησε το δημοτικό τραγούδι σε συναυλίες, πανηγύρια, γάμους και φιλικά γλέντια. Για 30 χρόνια αποτέλεσε δίδυμο με τον Δόκιμο Χαραλάμπους, ενώ είχε συνεργαστεί με την Ελλη Κοσμά και άλλους καλλιτέχνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα