Αντίπαλοι στη Βουλή και συνεταιράκια στα... τριαντάφυλλα και στις γαριφαλιές

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Αντίπαλοι στη Βουλή και συνεταιράκια στα... τριαντάφυλλα και στις γαριφαλιέςΤρίτη, Μάρτιος 21, 2017 - 15:25

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Οι άγνωστες ασχολίες βουλευτών αλλά και πρώην υπουργών που είναι γεμάτες άρωμα!

Πρώτες μέρες της άνοιξης και οι βουλευτές δεν θα μπορούσαν να μην ξαμοληθούν στους αγρούς, με τριαντάφυλλα και λουλούδια να είναι στο διάβα τους.

Ο Γιώργος Κασαπίδης άρχισε το κλάδεμα στους ροδώνες του, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου πήγε στην

ανθαγορά της Αχαρνών με τις ατελείωτες γαριφαλιές.



Κάτι που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί (αλλά μόνο εκείνοι που ψάχνουν) είναι ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης και Κατερίνα Παπακώστα μαζί με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στενό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου Φίλιππο Πετσάλνικο είναι «αγροτικά συνεταιράκια». Ητοι, μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου!

Φοράνε, δηλαδή, γαλότσες και πάνε στα χωράφια για τη σπορά τους μέρα παρά μέρα. Τα τριαντάφυλλα Κασαπίδη ήταν γνωστά στη Βουλή. Το μελισσόχορτο, όμως, της Κατερίνας Παπακώστα και ο τριανταφυλλώνας του Πετσάλνικου είναι η αποκάλυψη! Ο Κασαπίδης βγάζει το πανάκριβο και σπάνιο ροδέλαιο, και η Κατερίνα αξιοποιεί τα οικογενειακά χωράφια στην Ημαθία καλλιεργώντας ένα εκπληκτικών ιδιοτήτων φυτό, το μελισσόχορτο.



Ο δε Φίλιππος Πετσάλνικος, έξω από την Καστοριά όπου ζει, έσπειρε σε μια έκταση 10 στρεμμάτων τα κόκκινα τριαντάφυλλά του. «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου και πάλι, φίλε μου, απόψε» για τους αγρότες-ρομαντικούς βουλευτές.

Χορός του Γκλέτσου για την... Περιφέρεια



«Γεννήθηκες για την καταστροφή» χόρεψε ο πολύς Απόστολος Γκλέτσος. Ο δήμαρχος Στυλίδας έχει βάλει σκοπό να κερδίσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, που... την έβαλε στο μάτι με ζεϊμπέκικα και τσάμικα! Ετσι και προχθές το βράδυ τα 'σπασε στην Τιθορέα, καλεσμένος σε γλέντι φίλων.

Με την παλιά, κακιά αλλά ωραία συνήθεια, το σπάσιμο των πιάτων δηλαδή, όπως ο ίδιος ο Απόστολος Γκλέτσος υποστηρίζει.

Τα πεντάευρα κουπονάκια

Κουπονάκια των πέντε ευρώ έβγαλε το ΠΑΣΟΚ με πατέντα τον ήλιο του για να στηριχθεί το κόμμα. «Δικός μας στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της παράταξής μας. Η δυναμική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέσα στην κοινωνία είναι αυτή τη στιγμή μεγάλη και κάθε μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ όπου μίλησε και όπου μοιράστηκαν τα κουπόνια. Φυσικά η ενίσχυση που ζητά η Φώφη είναι πρωτίστως οικονομική για να μπορέσει να στηριχτεί το κόμμα της.

Ποιήμα με νόημα

Φίλος της στήλης, εμπνευσμένος από την επικαιρότητα, ο Παναγιώτης Τουμάσης, μας έστειλε ποίημα αφιερωμένο στον Αρτέμη Σώρρα:
«Πού γυρνάς, καημένε Σώρρα,πού πηγαίνεις τώρα, πού; Μήπως βγήκες απ' τη χώρα, πονηρότατη αλεπού;
Πού θα βρεις σ' άλλο κοτέτσι, κότες άλλες σαν και μας; Που να γίνονται γιουβέτσι, χυλοπίτες, παστουρμάς;
Δεν μπορείς, πια, να πατήσεις στα σοκάκια, στις οδούς. Ούτε να προσηλυτίσεις τους καινούργιους σ' οπαδούς».

(!)

Ενα τσούρμο γυναίκες στη Βουλή και γύρω τους οι δύο βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Μάνος Κόνσολας της Ν.Δ., υπό το αυστηρό βλέμμα του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη. Οι κυρίες συνόδευαν τα παιδιά τους που πήγαν με το σχολείο τους στο Κοινοβούλιο και στο παρασκήνιο της επίσκεψης ήπιαν καφέ με τους βουλευτές. Είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε βουλευτές της ίδιας περιφέρειας, αλλά διαφορετικών κομμάτων, να είναι μαζί, έστω και σε αυτό το μικρό ενσταντανέ.
ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. μαζί για λίγο...

Τα είπαν για τη... Σκάρλετ

Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντιστοίχως, κάπνισαν χθες την «πίπα της ειρήνης». Μετά το ραντεβού τους στη Βουλή, ο Βαγγέλης ρωτήθηκε για το εάν τα βρήκαν μεταξύ τους: «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με τη Σκάρλετ, αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά...» Με λίγα λόγια, ο Βαγγέλης αποκλείεται να μεσολαβήσει για να... έχει τη Σκάρλετ ο Τσακαλώτος. Ποιος ξέρει, ίσως ζήλεψε και τη θέλει για τον εαυτό του!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα