Αντεξε η ΑΕΚ, κατέρρευσε ο ΠΑΟ, νίκησε με 3-1 ο ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑΑντεξε η ΑΕΚ, κατέρρευσε ο ΠΑΟ, νίκησε με 3-1 ο ΠΑΟΚΠαρασκευή, Αύγουστος 18, 2017 - 20:03

Καθαρίζει στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ πήρε χρυσή ισοπαλία (0-0) από την Μπριζ, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 58΄, και έδειξε έτοιμη για πρόκριση στην Αθήνα

Mε ψυχή και πάθος η ΑΕΚ

κατάφερε να θέσει θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με το 0-0 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Οι μάγκες με τα κίτρινα κατάφεραν, αν και έπαιζαν με 10 παίκτες, να αντέξουν στην πίεση των Βέλγων και με λίγη τύχη (και προσοχή) θα μπορούσαν να φύγουν και με το διπλό.

Βέβαια, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οπότε απορρόφησε την πεντάλεπτη πίεση της Κλαμπ Μπριζ, κατάφερε και χαμήλωσε το τέμπο του ματς και το έφερε στα μέτρα της.

Μάλιστα στο 22΄ ο Μάνταλος πρόλαβε την έξοδο του Χόρβατ και γύρισε στον Λιβάγια, αλλά ο Κροάτης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σωστά και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Εύκολα

Οσο περνούσε ο χρόνος, οι Βέλγοι ανέβασαν ρυθμό, πήραν την κατοχή, αλλά ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος στάθηκε πολύ καλά και κράτησε εύκολα ανέπαφη την εστία του Ανέστη στο «Jan Breydel Stadion».

Στην επανάληψη οι Βέλγοι μπήκαν πολύ δυνατά, πιέζοντας ασφυκτικά. Μάλιστα στο 58΄ πήραν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε ο Λιβάγια και η «Ενωση» έμεινε με 10 παίκτες. Ο Κροάτης είδε δεύτερη κίτρινη από τον ρέφερι για πάτημα σε αντίπαλο (Σίμονς).

Η κάρτα ήταν υπερβολική, όπως και η απόφαση του Ούγγρου Κασάι, αφού το μαρκάρισμα έγινε πάνω στη φάση και δεν φάνηκε να είχε πρόθεση ο Λιβάγια να τραυματίσει τον Σίμονς. Οπως ήταν λογικό, η Κλαμπ Μπριζ πίεσε ασφυκτικά την ΑΕΚ, την έκλεισε στο μισό γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Χιμένεθ με πολύ καλή αμυντική παρουσία και τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία και ένα μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς (0-0). Τέλος, από τα επίσημα του γηπέδου παρακολούθησε το παιχνίδι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Μέχελε, Σίμονς, Ντένσβιλ, Παλάσιος (72΄ Ρεφαέλοφ), Φόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Μποναβεντούρε, Λιμπομπέ, Βόσεν (57΄ Ουέσλι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Σιμόες (86΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος (73΄ Γιόχανσον), Λόπες, Κλωναρίδης (58΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

----

«Αυτόχειρας»

Ο Παναθηναϊκός ό,τι έχτισε το γκρέμισε και από 2-0 ηττήθηκε 3-2 από την Μπιλμπάο

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Αυτοκτονία! Ο,τι... έχτισε για 65 λεπτά το γκρέμισε μέσα σε επτά και από 2-0, ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπιλμπάο με 2-3 και ουσιαστικά βρίσκεται με το ενάμισι πόδι εκτός Ευρώπης!

Κι όμως, από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Ισπανούς να κάνουν παιχνίδι. Οι «πράσινοι» πίεζαν σε όλο το γήπεδο και δεν άφηναν διαδρόμους στους φιλοξενουμένους. Η πίεση μάλιστα καρποφόρησε για τον Παναθηναϊκό στο 29'.

Σέντρα του Καμπέσας από δεξιά με το αριστερό, ο Μολίνς έκανε γυριστή κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Ετσέιτα και ο Λουντ, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ντρίμπλαρε τον Ντε Μάρκος, βρέθηκε απέναντι στον Ερερίν και τον «εκτέλεσε» (1-0). Σε όλο το πρώτο μέρος το «Τριφύλλι» λειτούργησε με εξαιρετικό τρόπο. Είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και ουσία στην επίθεση. Κι αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι η Μπιλμπάο έκανε στο 41' την πρώτη της τελική.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά και στο 55' διπλασίασαν τα γκολ με τον Καμπέσας (2-0). Ξαφνικά και μέσα σε ένα επτάλεπτο οι «πράσινοι» έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια. Στο 68' έγινε το 2-1 με τον Αντούριθ και στο 71' ο Ντε Μάρκος έφερε το ματς στα ίσια. Οι «πράσινοι», που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, έμειναν και από δυνάμεις, με συνέπεια οι Ισπανοί να πάρουν κεφάλι στο σκορ με πέναλτι του Αντούριθ στο 74' (2-3). Πέρα από το παιχνίδι, παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα από χθες ο Αντρές Τσάβες, ο οποίος επέλεξε να φορά τη φανέλα του… Μάρκους Μπεργκ με το «9». Ο Αργεντινός επιθετικός, αφού έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιό του, πόζαρε με… αγριεμένο στιλ κρατώντας τη φανέλα που θα φορά την επόμενη σεζόν. «Σήμερα ξεκινά μία νέα εποχή στη ζωή μου σε έναν καινούργιο σύλλογο. Ελπίζω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ευχαριστώ και πάλι».

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84' Δώνης), Αλτμαν (51'Λουτσιάνο), Μολίνς (72' Χατζηγιοβάνης).

Μπιλμπάο: Ερερίν, Οσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Σαν Χοσέ), Λέκουε (57' Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (84' Σουσαέτα), Αντούριθ.

----

ΜΕ ΛΥΤΡΩΤΗ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, Ο ΠΑΟΚ ΒΛΕΠΕΙ ΟΜΙΛΟΥΣ meta ΤΟ 3-1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ

Απέφυγε μία εβδομάδα αγωνίας. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε να μετατρέψει έναν δύσκολο επαναληπτικό σε σχεδόν τυπική διαδικασία. Η χθεσινή επικράτησή του επί της Εστερσουντ (3-1) τον βάζει με το ένα πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αγωνία θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο γεγονός ότι το τριπλό (!) αμυντικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ έθεσε προσωρινά σε κίνδυνο τις πιθανότητες συμμετοχής των «ασπρόμαυρων» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκείνο το λάθος ήταν αρκετό για να επιτρέψει στη σχετικά ακίνδυνη Εστερσουντ να πετύχει το γκολ που τόσο πολύ ποθούσε στο γήπεδο της Τούμπας.Ολα αυτά μέχρι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να... λυτρώσει δις τον ΠΑΟΚ, πρώτα με κεφαλιά-οβίδα στο 77' για το 2-1 και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι 11 λεπτά αργότερα.

Το τριπλό λάθος που αναφέραμε έφερε τη φιλοξενούμενη προηγούμενη στο σκορ. Ο Κρέσπο άφησε την μπάλα να περάσει για τον τερματοφύλακά του, τον Ρέι, έπειτα από σέντρα των Σουηδών. Η συνεννόηση του Λέοβατς με τον Ρέι ήταν τραγική, αφού αμφότεροι άφησαν την μπάλα ο ένας για τον άλλον.

Ολα αυτά δεν έμοιαζαν αρκετά για τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που ανέτρεψε δίχως λόγο τον Αϊες. Το πέναλτι κατέληξε σε γκολ από την εύστοχη εκτέλεση του Νούρι (21'). Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, αλλά απείλησε λιγότερο από ό,τι θα ήθελε στο ντεμπούτο του νέου προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, κατάφερε ωστόσο να ισοφαρίσει προτού τελειώσει το ημίχρονο. Ο Λέο Μάτος πήδηξε αρκετά ψηλά για να πιάσει την κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Κεϊτά (38').

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ (63' Πέλκας), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74' Ενρίκε), Κάμπος, Μακ (81' Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Ποτρ): Κεϊτά, Μουκιίμπι (71' Μπέργκβιστ), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αϊες, Σέμα (71' Γκέρος), Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Γκόντος (87' Μπιόρκστρεμ).

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα