Ανατροπή στη δίκη του 28χρονου που είχε πετάξει την ανιψούλα του από το μπαλκόνι!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Εφετείο έκρινε ότι ο θείος του μωρού...Ανατροπή στη δίκη του 28χρονου που είχε πετάξει την ανιψούλα του από το μπαλκόνι!Τρίτη, Οκτώβριος 17, 2017 - 14:26

❱❱ Ο 28χρονος που είχε κατηγορηθεί για τη βουτιά θανάτου της μόλις τεσσάρων μηνών ανιψιάς του από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου της πολυκατοικίας τους στον Βύρωνα, τον Μάρτιο του 2015...

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

... πήρε χθες ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καταδικάζοντάς

τον σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Οι δικαστές έκριναν πως ο θείος του βρέφους, που είχε αποπειραθεί να δώσει τέλος στη ζωή του δευτερόλεπτα μετά την τραγική πτώση του μωρού, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το άτυχο αγγελούδι. Η έδρα αναγνώρισε ομόφωνα στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, με την οικογένειά του να ξεσπά σε δάκρυα χαράς στο άκουσμα της απόφασης. Στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης αποδόμησε την πρωτόδικη απόφαση που είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 15 ετών, κάνοντας λόγο για υπόθεση ξεκάθαρης αμέλειας.

«Ο δράστης που έχει δόλο δεν ταυτίζεται με το θύμα σε καμία ποινική υπόθεση. Εδώ υπήρξε πλήρης ταύτιση, ο κατηγορούμενος βούτηξε στο κενό δέκα δευτερόλεπτα μετά το μωρό. Δεν υπάρχει κίνητρο, ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους λένε ότι έγινε εξ αμελείας. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή κακοποιεί την κοινή λογική» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Βραχιολάκι»

Ο 28χρονος Σταύρος, που είναι ο πρώτος κρατούμενος μεταπτυχιακός φοιτητής και παρακολουθεί μαθήματα φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», εξήγησε στην απολογία του στο δικαστήριο ότι, την ώρα που βγήκε στο μπαλκόνι με το μωρό στην αγκαλιά για να δει εάν επιστρέφει η αδελφή του, ένιωσε μια σκοτοδίνη, με αποτέλεσμα η ανιψιά του να του φύγει από τα χέρια και να πέσει στο κενό.

«Μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί, πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου» είπε στο δικαστήριο.

Νωρίτερα κατέθεσαν στο δικαστήριο η αδελφή του 28χρονου και ο γαμπρός του, οι οποίοι πριν από τρεις μήνες έγιναν ξανά γονείς. Και οι δύο υποστήριξαν πως το μοιραίο συμβάν έγινε κατά λάθος.

«Δεν πιστεύω ότι το έκανε επίτηδες. Αν το πίστευα, θα τον είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια» είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους. «Επιτέλους, ήρθε η δικαίωση για τον κατηγορούμενο αλλά και για την οικογένειά του, που ήδη έχει περάσει πολλά. Τώρα θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους κι εκείνος το μεταπτυχιακό του, στο οποίο έγινε δεκτός ενώ ήταν κρατούμενος και το οποίο παρακολουθούσε με ηλεκτρονική επιτήρηση» δήλωσε ο συνήγορος του 28χρονου Ηλίας Σιδέρης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα