Αλλοδαποί αλληλέγγυοι κατασκηνωτές στο «No Border Camp - Thessaloniki 2016»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑλλοδαποί αλληλέγγυοι κατασκηνωτές στο «No Border Camp - Thessaloniki 2016»Παρασκευή, Ιούλιος 15, 2016 - 17:16

Από τη Γερμανία έφτασαν χθες στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, που βρισκόταν από νωρίς το πρωί υπό κατάληψη, οι πρώτοι αλληλέγγυοι κατασκηνωτές για το «No Border Camp - Thessaloniki 2016», που διοργανώνεται από σήμερα έως τις 24 Ιουλίου. Μάλιστα κατασκήνωσαν σε χώρο χωρίς υποδομές υγιεινής και έστησαν υπαίθρια μαγειρεία στο πάρκο.

«Οι διοργανωτές δεν θέλησαν να επικοινωνήσουν με τις πρυτανικές Aρχές. Ζήτησαν

από τους φύλακες να ανοίξουν τη Νομική και όταν αρνηθήκαμε, έσπασαν την κεντρική πόρτα και αυτήν που οδηγεί στην ταράτσα, και κατέλαβαν το κτίριο» επισήμανε ο αναπληρωτής πρύτανης Ερευνας και Συντονισμού Θεόδωρος Λαόπουλος.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε στην Αστυνομία την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι κατασκηνωτές τελούν αξιόποινες πράξεις. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε ύποπτα άτομα που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και συνέλαβαν έναν 29χρονο Βρετανό, στο Ι.Χ. του οποίου βρέθηκαν ένα μαχαίρι και μια σιδερογροθιά.

Στο «No Border Camp», που θέτει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα, βρίσκονται Ελληνες και Γερμανοί αλληλέγγυοι, ενώ σήμερα αναμένονται περισσότεροι από 1.500 Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και Βαλκάνιοι. Η Ν.Δ. καταγγέλλει πως το ΑΠΘ παραδίδεται στο έλεος καταληψιών, ενώ το Ποτάμι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα μέτρα προστασίας του ιδρύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα