ΑΛΕΞΗΣ ΟΠΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΕΞΗΣ ΟΠΑ!Πέμπτη, Αύγουστος 18, 2016 - 12:20

Ο πρωθυπουργός χόρεψε καγκελάρι μαζί με τον παπά θείο του σε πανηγύρι στο χωριό Αθαμάνιο της Αρτας

Στιγμές χαλάρωσης σε έναν οικείο τόπο πέρασε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρευρέθηκε στο πανηγύρι του χωριού από το οποίο κατάγεται, του Αθαμανίου της Αρτας, μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους και... τους χόρεψε! Το παραδοσιακό καγκελάρι έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του πρωθυπουργού και ιερέας του χωριού.

Ο

Αλέξης Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, που είδαν τον άλλοτε πιτσιρικά που έπαιζε στην πλατεία να επιστρέφει στην πατρογονική του εστία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Ο ίδιος αγκάλιασε συγγενείς και παλιούς του φίλους και έδειχνε να απολαμβάνει το πανηγύρι που σίγουρα του ξύπνησε μνήμες από την παιδική του ηλικία. «Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» είπε ο πρωθυπουργός στους κατοίκους του Αθαμανίου.

Στο τσακίρ κέφι ο κ. Τσίπρας, σηκώθηκε από την καρέκλα για να χορέψει το καγκελάρι, δηλαδή τον παραδοσιακό χορό των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη, τον οποίο οι κάτοικοι επινόησαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Πρώτος έσυρε τον χορό ο πρεσβύτερος του χωριού, ο θείος του πρωθυπουργού, π. Δημήτρης Τσίπρας, ο οποίος παρά τα 95 χρόνια του ο παραμένει ακμαιότατος!



Ο παπα-Δημήτρης είναι ξάδελφος του παππού του πρωθυπουργού από την πλευρά του πατέρα του και δεν κρύβει την περηφάνια του για την πορεία του ανιψιού του. «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά και να γίνει πρωθυπουργός. Μέσα από αυτό το γεγονός προβάλλεται και το Αθαμάνιο και γενικά και η Αρτα» είχε πει πέρυσι σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα