Ακυρη η προσφυγή (για το προφυλακτικό) των παραγωγών πορνό

ΚΟΣΜΟΣΑκυρη η προσφυγή (για το προφυλακτικό) των παραγωγών πορνόΤετάρτη, Δεκέμβριος 17, 2014 - 17:15

ΣΤΗΝ καλύτερη περίπτωση είναι διάφανο, ωστόσο και πάλι οι θεατές το εντοπίζουν και φαίνεται πως δεν τους αρέσει καθόλου. Οι εταιρίες παραγωγής γνωρίζουν αυτήν την απέχθεια του κοινού, ωστόσο ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να ακυρώσουν τον νόμο, και ας επικαλούνταν το συνταγματικό δικαίωμα της «ελεύθερης έκφρασης». Οι πορνοστάρ θα συνεχίσουν να φορούν προφυλακτικά στα γυρίσματα που γίνονται στα στούντιο της Καλιφόρνιας, αφού δικαστήριο του Λος Αντζελες απέρριψε την προσφυγή των στούντιο παραγωγής ταινιών πορνό, με την οποία ζητούσαν άρση της ισχύος του σχετικού νόμου, επειδή, όπως υποστήριζαν, παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

Πόσο «αντισυνταγματικό» είναι το προφυλακτικό, οι δικαστές μάλλον δεν το αντιλήφθηκαν, οπότε αποφάσισαν τη συνέχιση της χρήσης του, δεδομένου ότι η ελεύθερη έκφραση θεωρείται κυρίως ότι εκδηλώνεται από την ομιλία που βγαίνει από το στόμα και όχι από άλλες... δράσεις του. Ο νόμος, που είναι γνωστός ως «Measure B», υιοθετήθηκε στην πολιτεία της Καλιφόρνιας με δημοψήφισμα που έγινε τον Νοέμβριο του 2012, ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές. Είχε βεβαίως την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation, δεδομένου ότι η χρήση προφυλακτικού προστατεύει τους ηθοποιούς από τον ιό HIV.

Οι παραγωγοί ταινιών πορνό υποστήριζαν πως τα μέτρα που είχαν λάβει από μόνοι τους προστάτευαν τους πορνοστάρ, το δικαστήριο όμως απέρριψε τα περί «απαγόρευσης της ελεύθερης έκφρασης». Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν αν οι εταιρίες παραγωγής θα προχωρήσουν στην άσκηση έφεσης. Οι επικριτές του νόμου λένε πως τα στούντιο εγκαταλείπουν την Καλιφόρνια και πηγαίνουν σε Νεβάδα και Φλόριντα. Είναι ενδεικτικό, όπως λένε, ότι σε έναν χρόνο η παραγωγή πορνό στην Καλιφόρνια έπεσε από 500 ταινίες σε μόλις σαράντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα