Αίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις της Κούνεβα

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑίσθηση προκαλούν οι καταθέσεις της ΚούνεβαΠαρασκευή, Δεκέμβριος 30, 2016 - 14:10

οι λογαριασμοί καταθέσεων της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα (φωτό) που φθάνουν τα 340.000 ευρώ, εξακολουθούν να προκαλούν αίσθηση.

Από αυτές, μάλιστα, μόνο 10.331,79 δηλώνονται σε ελληνικές τράπεζες. Εχει τοποθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της σε τράπεζες

της Βουλγαρίας (διαθέτει έξι τραπεζικούς λογαριασμούς), ενώ διατηρεί λογαριασμούς σε τράπεζες του Βελγίου και της Γαλλίας.

Η πρώην καθαρίστρια με έντονη συνδικαλιστική δράση, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με οξύ, εξέδωσε χθες ανακοίνωση για να διαψεύσει ότι οι καταθέσεις της συνιστούν «πλουτισμό», αλλά προέρχονται από δωρεές.

Από δωρεές

«Η δήλωση του “πόθεν έσχες” μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως καταθέσεις από δωρεές είναι το απόσταγμα του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω να ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η κυρία Κούνεβα διαθέτει, ωστόσο, πέραν των καταθέσεων, ένα διαμέρισμα 102 τ.μ. με αποθήκη και πάρκινγκ, που της παραχώρησε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, και ακόμα δύο διαμερίσματα 72 και 75 τ.μ., αντίστοιχα, με αποθήκες, που αγόρασε το 2011 με χρήματα από τις δωρεές.

Keywords
Τυχαία Θέματα